Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Avocatul sătmărean Ciprian Ardelean acuză autoritățile de indolență într-un dosar de malpraxis tărăgănat de doi ani de zile. Victima: un biet muncitor la o fermă de porci, cu o văduvă și doi copii rămași fără tată
Florin Răchitan  - Joi, 23 Septembrie 2021

În octombrie se împlinesc doi ani de când avocatul sătmărean Ciprian Ardelean a făcut plângere penală pentru deschiderea unui dosar de malpraxis în cazul decesului unui muncitor și nici până în ziua de azi niciuna dintre autoritățile care ar trebui să ancheteze acest caz nu a mișcat vreun deget.

Alexandru Florin Sike era angajat la o fermă de porci din Livada, unde lucra în condiții inumane, fiind nevoit, împreună cu ceilalți colegi ai săi, să eviscereze porcii cu mâinile goale, fără nici un fel de echipamente de protecție, așa cum reiese din fotografiile găsite chiar pe telefonul său mobil.

Inevitabilul s-a produs în luna iulie a anului 2019, când, într-o zi de duminică, bărbatul în vârstă de 40 de ani, tată a doi copii mici, a sunat la numărul de urgențe 112, plângându-se de simptomele specifice unei boli infecțioase. În mod inexplicabil și care ar merita cercetat de autoritățile competente, centralista i-a răspuns că ambulanța se deplasează la Livada numai dacă este chemată de medicul de gardă din localitate.

Urmând recomandările de la telefon, Florin Sike s-a prezentat la medicul de gardă, care, după ce l-a certat că-l deranjează duminică seara, l-a cercetat superficial și, fără să-i stabilească vreun diagnostic, i-a prescris o rețetă cu medicamente pe care să le cumpere a doua zi de la farmacie.

După o noapte de chinuri, Florin Sike a cumpărat medicamentele respective, dar după două zile în care și-a dat seama că acestea nu au nici un efect, a rugat un prieten să-l transporte cu mașina la Secția de Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, unde, după ce a fost ținut pe coridor, a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase, de unde a fost trimis înapoi la Urgențe.

Ca într-o repetare a filmului ”Moartea domnului Lăzărescu”, Florin Sike din Livada a murit miercuri, 24 iulie 2019, pe coridorul unui spital din Satu Mare, fără să fie băgat în seamă de nimeni. Conform rezultatelor autopsiei, decesul a fost cauzat de evoluția rapidă a unei boli infecțioase ce se transmite de la animal la om, leptospiroză, care, în mod normal, ar trebui să fie tratabilă într-o țară europeană în secolul XXI.

Rămasă văduvă, cu doi copii mici, Cristina Sike a fost ajutată, din punct de vedere al procedurilor juridice, de avocatul Ciprian Ardelean, care de doi ani de zile se luptă cu morile de vânt din sistemul românesc în care autoritățile nu dau doi bani pe cei mai vulnerabili cetățeni ai acestei țări.

Practic, de doi ani de zile nimeni nu a făcut nimic în acest dosar, autoritățile pasându-și responsabilitatea de la unele la altele. În opinia lui Ciprian Ardelean, dosarul s-a blocat undeva între Poliție și Parchet, cauza fiind, pur și simplu, incompetența și lipsa de interes a polițiștilor însărcinați cu anchetarea cazului. În același timp, deși a fost sesizat pentru efectuarea unei expertize de specialitate, Colegiul Medicilor nu a dat niciodată vreun răspuns în acest caz.

Ajunsă la capătul puterilor, tânăra văduvă a transmis reprezentanților autorităților competente, în cadrul unei conferințe de presă convocate de avocatul Ciprian Ardelean ca ultimă soluție pentru ”deblocarea” cazului, un singur mesaj: ”Să fie corecți”!

Tags: malpraxis  sike  livada  ciprian ardelean  
2344 vizite
Distribuie pe