Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Tinerii liberali sătmăreni au donat sânge, în cadrul unei campanii naționale
TNL Satu Mare  - Duminica, 30 Ianuarie 2022

Într-o mobilizare fără precedent, tinerii liberali din toată țara s-au alăturat eforturilor medicilor și ale personalului din centrele de transfuzii sanguine și au îndemnat și alte persoane să se alăture acestei acțiuni în weekend, pentru a face - împreună - un mare bine României.


BloodoChallenge i-a sprijinit în acest demers, promovând acțiunea către donatorii înregistrați în aplicația lor. Astfel, în cadrul campaniei TNL, s-a donat sâmbătă un total de 338 litri de sânge, provenind de la peste 750 de donatori.

Printre donatori s-au numărat și membrii TNL Satu Mare, în frunte cu consilierul local Victor Ioan Cernea.

”Având în vedere faptul că actul voluntar de a dona sânge nu este o practică foarte uzitată, trebuie să reamintim că prin acest simplu gest fiecare dintre noi poate contribui la salvare de vieți. Chiar dacă în această perioadă numărul de infectări cu Sars-Cov19  este în creștere, această acțiune s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță. Le mulțumesc tuturor donatorilor și personalului medicalal Centrului de Transfuzie Sanguină Satu Mare, care ne-au facilitat Campania – a declarat  vicepreședintele Tineretului Național Liberal Satu Mare, Bianca Murgu, responsabilă cu coordonarea acțiunii.

În România este nevoie de 1.000 de litri de sânge zilnic, iar prin cei 450 de ml de sânge donat de fiecare persoană se pot salva viețile a trei persoane, ceea ce înseamnă că acțiunea TNL din 29 Ianurie va avea impact asupra a 2.250 de vieți.

1230 vizite
Distribuie pe