Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Fox hunting la Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Septembrie 2009

Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Cai vrea să aducă la Satu Mare o veche tradiţie a nobililor englezi: vânătoarea de vulpi.

Pentru a nu avea probleme cu activiştii care se ocupă cu protecţia animalelor, la vânătoarea din Satu Mare nu va exista nici o pradă, cel mult una artificială.

 

Detalii despre eveniment a prezentat preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Cai, Antal Istvan, în cadrul conferinţei de presă de miercuri de la Primărie.

 

Astfel, sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, aproximativ 25 de călăreţi, din care zece invitaţi din străinătate, cu toţii îmbrăcaţi după moda specifică britanică, se vor aduna pe malul Someşului, la Mărtineşti şi vor începe, împreună cu o haită de câini de vânătoare, să urmărească „prada”.

 

Vânătoarea nu va avea o finalitate concretă, fiind mai degrabă un prilej de întâlnire pentru cei care practică acest sport nobil, iar evenimentul de sâmbătă are scopul de a populariza acest gen de evenimente în rândul sătmărenilor, ei având ocazia să urmărească un spectacol organizat după toate ritualurile specifice aristocraţiei britanice.

 

Nu trebuie neglijat nici faptul că invitaţii din străinătate fac parte din elita europeană şi nu numai, aceştia fiind potenţiali investitori la Satu Mare.

 

Accesul spectatorilor este gratuit, iar Antal Istvan speră ca asemenea acţiuni să se organizeze, de acum înainte, în fiecare an la Satu Mare.

Tags: fox  hunting  somes  
1717 vizite
Distribuie pe