Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Doi handralăi au lovit cu picioarele o elevă în curtea liceului catolic din Carei, în timp ce alți doi filmau și se hlizeau. Școala le-a scăzut nota la purtare și cam atât
Inspectoratul Școlar Satu Mare  - Joi, 28 Aprilie 2022

Colegii de la PresaSM au relatat marți despre un incident grav petrecut luna trecută în curtea Liceului Catolic ”Josephus Calasantius” din Carei, unde doi elevi au tăbărât cu picioarele peste o colegă a lor, în timp ce alți doi filmau scena cu telefonul și se distrau copios. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a trimis un comunicat cu rezultatele anchetei efectuate în acest caz:

Urmare a informațiilor apărute în PresaSM, în 26 aprilie 2022, referitoare la incidentul din curtea Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din municipiul Carei, vă facem cunoscute următoarele aspecte:

1. La nivelul unității de învățământ, s-a demarat o anchetă a Comisiei de disciplină, potrivit procesului-verbal încheiat în data de 22 martie 2022 și transmis Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare. În cadrul Comisiei de disciplină a Liceului Romano-Catolic „Josephus Calasantius” din Carei, s-au analizat faptele elevilor implicați în acest incident. Astfel, reiese că reprezentanții legali ai victimei nu au depus plângere la Poliția Municipiului Carei.

Totodată, elevii implicați au fost audiați și sancționați conform prevederilor legale din Regulamentul - cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, Regulamentul de ordine interioară și conform ORDINULUI MENCS Nr.4742 privind Statutul  elevului, și anume: eliminarea de la cursuri pe o perioadă de trei zile, respectiv trei săptămâni și desfășurarea de activități în folosul comunității școlare în acest interval; scăderea notei la purtare cu un punct, respectiv două puncte și recomandarea de consiliere psihopedagogică.

2. La nivelul unității de învățământ, s-au emis decizii privind sancționarea disciplinară a elevilor implicați, în funcție de gravitatea faptelor comise.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a recomandat  unității de învățământ realizarea de consiliere individuală, pentru elevii implicați, pe problematica managementului emoțiilor și comunicare asertivă și consiliere colectivă la nivelul claselor din care provin pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale a elevilor.

În egală măsură, la nivelul InspectoratuIui Scolar Judetean Satu Mare se derulează Campania județeană „Armonie în școli, siguranță în viață”, pentru a-i ajuta pe elevi să conștientizeze cât mai mult importanța adoptării unui comportament dezirabil, a unei relaționări adecvate cu cei din jur.

1140 vizite
Distribuie pe