Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Veteranilor de Război, cinstită așa cum se cuvine la Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 29 Aprilie 2022

Ziua Veteranilor de Război a fost instituită în 2007, prin Hotărâre de Guvern, pentru data de 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Data aleasă este cea la care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de „veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva.

Cu această ocazie, la Satu Mare au avut loc vineri manifestări dedicate veteranilor de război, la care au participat reprezentanții autorităților, cei ai asociațiilor militarilor în rezervă și cei ai instituțiilor militarizate din județ.

Prefectura Satu Mare a găzduit un program cultural la care au fost invitați elevi ai Colegiului Național ”Ioan Slavici”, urmat de o ceremonie solemnă la Cimitirul Eroilor.Prezent la acest eveniment împreună cu băiețelul său, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a transmis un mesaj adecvat momentului.
”O zi în care trebuie să ne amintim că pământul românesc e udat cu mult sânge și a fost apărat cu multe sacrificii. Generațiile care au apărat România îşi vor vedea visul împlinit dacă vom construi o ţară liberă şi prosperă.

România a plătit scump pentru onoarea de a fi român şi le mulţumim tuturor celor care au apărat ţara. Vom transmite și generațiilor viitoare că onoarea, demnitatea și curajul sunt valorile pe care această patrie le moștenește de la ostașii săi.

Punem eroii înaintea noastră și Ţara înaintea tuturor!” – a declarat Adrian Cozma.

999 vizite
Distribuie pe