Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sâmbra Oilor, de mare succes după doi ani de pauză
Florin Răchitan  - Duminica, 1 Mai 2022

Oșenii și oaspeții lor s-au adunat cu mic cu mare duminică pe dealul de la Huta Certeze la prima ediție a tradiționalului festival Sâmbra Oilor organizată după doi ani de pauză forțată din cauza pandemiei de Covid.

Nu s-a pierdut nici ”tradiția” prezenței în număr mare a politicienilor, inclusiv nume mari din Guvern, precum ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Alin Seserman, sau directorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, el însuși oșan din naștere.

Din fericire, la această ediție, politicienii s-au remarcat prin discreție, fiindcă nu este an electoral, cu excepția membrilor și simpatizanților AUR din județele Satu Mare și Maramureș, care l-au așteptat pe liderul național George Simion într-un cort amenajat ca pentru campania electorală.
Sărbătoarea câmpenească a decurs cu toate momentele tradiționale, începând cu măsurișul laptelui și binecuvântarea turmelor care ies la pășunile din munți, continuând cu programul artistic savurat din plin de miile de participanți.1033 vizite
Distribuie pe