Locale Altele
Duminica, 3 Iulie 2022
Dum, 3 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Manifestări spectaculoase de 9 Mai la Carei
Centrul Cultural Carei  - Luni, 9 Mai 2022

Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Carei a organizat luni, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din municipiul Carei, un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

În cadrul manifestării a fost intonat Imnul Național al României de către Corul Asociației Unirea 2009 Carei, a fost rostit un discurs oficial de către Bogdan Georgescu, directorul instituției organizatoare, a fost oficiat un Te Deum de către preoți ai Protopopiatului Ortodox Român Carei și au fost depuse coroane și flori de către: primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, subunitățile MAI, cadrele militare în retragere și rezervă, PSD, PNL, Forța Dreptei, Asociațiunea Astra – Despărțământul ”Aurel Coza” Carei, Asociația ”Unirea 2009” Carei și elevi de la Școala ”Vasile Lucaciu” din Carei.

În încheiere a avut loc un scurt moment artistic susținut de către trupa Magic Dance a Centrului Cultural Carei - instructor Raluca Păvăluc, Corul Asociației Unirea 2009 Carei - dirijor Nicolae Turău și Grupurile Vlăstarii Codrului și Ceatăra de la Clubul Copiilor și Centrul Cultural Carei - instructor prof. Adrian Pașca.

După manifestare, Direcția de Cultură Carei și Clubul de Istorie a Școlii gimnaziale nr. 1 Carei au marcat Ziua Regalității la bustul Regelui Ferdinand din Carei,  în semn de respect pentru una dintre cele mai proeminente figuri ale monarhiei române, sub conducerea căruia România a încheiat procesul de realizare a statului național-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu Vechiul Regat.

697 vizite
Distribuie pe