Locale Altele
Duminica, 26 Iunie 2022
Dum, 26 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comemorare solemnă la mormântul eroului necunoscut de la Cean
Florin Răchitan  - Vineri, 20 Mai 2022

În cadrul programului de comemorare a eroilor neamului în județul Satu Mare, inițiat de asociațiile civico-patriotice și ale rezerviștilor militari, în satul Cean a avut loc vineri o manifestare impresionantă la mormântul unui soldat necunoscut, căzut în luptă în hotarul satului și, totodată, al județului, în octombrie 1944, în timpul bombardamentelor din zonă.

La eveniment au participat, alături de reprezentanții asociațiilor organizatoare, primarii comunelor Săuca, Santău și Boianu Mare (Bihor), un sobor de preoți din cele două județe învecinate, copiii de la școala gimnazială Săuca și numeroși localnici, în timp ce autoritățile județene au fost reprezentate de vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni, și directorul Cancelariei Prefecturii, Radu Iancu.

”Mormintele eroilor cărora le datorăm ziua de azi sunt o lecție care ne învață să ne îndreptăm pașii pe căile păcii, a împăcării, a înțelegerii și a virtuților. Războaiele paralizează speranțele și distrug frumosul. Chiar dacă nu toți eroii au un nume, toți sunt un exemplu de curaj și de demnitate. Veșnică pomenire!” – a declarat Cristian Valer Beșeni.

868 vizite
Distribuie pe