Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Se înmulțesc algele pe Someș, sunt periculoase pentru pești
Apele Române Someș-Tisa  - Joi, 30 Iunie 2022

Temperaturile ridicate, evaporația excesivă și lipsa precipitațiilor, corelate cu debitele mici din rețeaua hidrografică au favorizat dezvoltarea excesivă și descompunerea algelor bentice.

O specie de alge brune proliferează pe mai multe tronsoane ale Someșului, în județele Sălaj, Satu Mare și Maramureș. De asemenea, diatomeele sunt prezente și la acumulările Vârșolț și Sălățig din judetul Sălaj.

Dezvoltarea în exces a algelor determină dezechilibre la nivelul celorlalte ecosisteme acvatice. Proliferarea microflorei acvatice conduce la scăderea transparenţei apei şi a concentraţiei oxigenului dizolvat.

”Atenţionăm că, în condițiile menținerii actualului context hidrometeorologic, dezechilibrele din ecosistemele acvatice pot provoca mortalitate piscicolă.

Specialiștii noștri din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Sălaj, Satu Mare și Maramureș monitorizează permanent cursurile de apă și acumulările din administrare” – se arată într-un comunicat al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

999 vizite
Distribuie pe