Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patrioții români l-au comemorat pe Avram Iancu la Carei
Florin Răchitan  - Duminica, 11 Septembrie 2022

Se împlinesc 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, erou al naţiunii române, avocat și revoluționar pașoptist, care a fost conducătorul de fapt al Țării Moților în anul 1849, comandând armata românilor transilvăneni, în alianță cu armata austriacă, împotriva trupelor revoluționare ungare aflate sub conducerea lui Kossuth Lajos.

În organizarea Primăriei municipiului Carei, a Direcției de Cultură Carei și a Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, la bustul eroului eroului revoluționar din centrul municipiului Carei au fost organizate manifestări de comemorare, cu participarea oficialităților locale și județene, a formațiilor artistice ale moților din regiune și a localnicilor patrioți.

Printre cei care și-au adus omagiul simbolului luptei pentru drepturile românilor ardeleni s-au numărat prefectul Radu Roca și subprefectul Romeo Pop, precum și deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

În discursul său, el a subliniat că avem datoria să-i cinstim memoria și să insuflăm tinerelor generații ideea de patriotism și atașamentul față de țară și valorile ei.

”Avram Iancu rămâne pentru noi tânărul care s-a luptat cu curaj pentru țara lui. Ca nepot al lui Horea, a simțit că trebuie să ducă mai departe idealurile românilor transilvăneni” – a declarat Adrian Cozma.

936 vizite
Distribuie pe