Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au dispărut coroanele de pe soclul lui Avram Iancu, la scurt timp după evenimentul de omagiere
Florin Răchitan  - Vineri, 23 Septembrie 2022

Vicepreședintele Organizației Municipale PNL Satu Mare, Marius Groza, atrage atenția asupra dispariției ”misterioase” a majorității coroanelor de flori depuse la soclul bustului lui Avram Iancu din Piața 25 Octombrie, la scurt timp după manifestările de comemorare care au avut loc la începutul acestei săptămâni.

Pe cine deranjează Avram Iancu și respectul românilor față de acest personaj eroic al istoriei noastre?

În urma evenimentului dedicat eroului Avram Iancu, la statuia acestuia din Piața 25 Octombrie au fost depuse un număr de aproximativ 10 coroane și jerbe de flori. Acestea împodobeau frumos și colorat soclul statuii, dar se pare că nu tuturor le place culoarea și frumosul.

De ce spun asta?

Pentru că imediat după eveniment, la statuie au mai rămas doar 3 coroane, restul dispărând misterios, nimeni nu știe unde. Nimeni nu știe nici după ce criterii au dispărut coroanele, dar și mai dureros este că nimeni nu a sesizat acest lucru și nu a luat măsuri pentru ca cei vinovați să fie trași la răspundere.

Ar fi mult să numim gestul ca fiind o profanare, dar cu siguranță nu este unul civic, care se încadrează la furt și ar trebui luat în considerare de autorități, în special de cele de la municipiu, pe al cărui domeniu se află statuia și care are și acces la filmările din zonă, care cu siguranță au surprins făptașul sau făptașii.

Oare să așteptăm un răspuns și o rezolvare?

1513 vizite
Distribuie pe