Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul târg de turism la Medieșu Aurit, inițiativă inedită pentru colaborare la nivel județean
Florin Răchitan  - Duminica, 25 Septembrie 2022

Așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, ideile cele mai utile și de perspectivă nu vin de la bugetarii din Palat, ci de la nivel local, chiar din localități despre care nu se aud prea multe, de obicei.

Așa s-a născut și ideea organizării, în premieră, a unui târg de turism la Medieșu Aurit, din inițiativa Centrului Turistic din localitate, cu scopul de a-i aduna laolaltă pe toți cei care au activitate legată de turism la nivel local în județul Satu Mare, fie că e vorba de agenții de turism, operatori de sejururi, patroni de hoteluri, restaurante etc.

De fapt, ideea organizatorului evenimentului de azi, managerul Centrului Turistic din Medieșu Aurit, Marius Chiș, a fost să inițieze parteneriate între participanții la târgul de turism pentru a se promova reciproc și a atrage turiști și în localitățile care nu sunt neapărat pe traseele principale, dar care au atracții turistice, fie că e vorba de cele naturale sau istorice ori legate de gastronomie și folclor.

La târgul de turism de la Medieșu Aurit au fost reprezentate, astfel, atât firmele locale din HoReCa, inclusiv celebra pălincărie Zetea sau restaurantele Zorile din Iojib și Top France de pe drumul spre Baia Mare, cât și instituțiile responsabile cu promovarea turismului la nivel județean, dar și în localități precum Carei, Ardud, Vama sau Tarna Mare, cu toții având ocazia să discute despre colaborări de viitor.

Standurile au fost vizitate atât de localnicii curioși, cât și de invitații sosiți din tot județul, iar evenimentul a beneficiat și de spectacolul oferit pe scena căminului cultural de către artiști locali, dintre care au ieșit în evidență membrii deja legendarului cor Medieșana, cunoscut la nivel național și internațional.

”Orice lucru trebuie sa aibă un început, iar acest eveniment este un prim pas pe care-l facem pentru a aduna câțiva factori din turism, să se întâlnească, sa schimbe contacte, sa se cunoască, sa pună bazele unei colaborări. Să știe cel dintr-un capăt de județ unde își poate trimite turiștii să viziteze ceva în alt capăt de județ, sa dea un telefon pentru ca cei de dincolo sa fie pregătiți” - a declarat primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok.

„Aici este un început de zbor, o inițiativa care ne dă aripi, ca să ne bucuram de ceea ce avem și să putem oferi și altora din ceea ce avem” - a declarat, la rândul său, Mihai Pătrașcu, directorul Aeroportului Internațional Satu Mare, participant și el la primul târg de turism de la Medieșu Aurit.


1294 vizite
Distribuie pe