Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Expoziţie de reptile vii la Muzeul Judeţean Satu Mare
Barla Béla  - Miercuri, 4 Noiembrie 2009

Cei interesaţi de viaţa şi comportamentul viperelor, a şarpelui cu clopoţei, a iguanelor ori pur şi simplu vor să afle cât mai multe lucruri interesante din lumea reptilelor au acum ocazia să treacă pe la Muzeul Judeţean din Satu Mare şi să viziteze o expoziţie inedită.

 

Instituţia găzduieşte până pe 4 decembrie nu mai puţin de 40 de reptile vii ce provin din Statele Unite, America de Sud şi Australia.

 

Expoziţia este organizată de Consiliul Judeţean Satu Mare în colaborare cu o firmă din Arad.

Înainte de a ajunge la Satu Mare reptilele au mai fost expuse şi în sălile muzeelor din Timişoara, Drobeta Turnu-Severin, Târgu Jiu, Slatina, Piteşti şi Sibiu.

Administratorul acestor expoziţii, Adrian Vasile Voicu, spune că după Satu Mare urmează Zalău şi Baia Mare, după care se vor gândi şi la câteva expoziţii în Ungaria şi Republica Moldova. 

 

Una dintre atracţiile expoziţiei de reptile de la Satu Mare este vipera palestiniană, ce trăieşte în Iordania, Israel, vestul Irakului şi sudul Siriei. Cu toate că lungimea medie a viperei palestiniene nu depăşeşte 120 de cm, cea expusă într-unul din terariile de la muzeu măsoară 2 m în lungime. Acesta este şi motivul pentru care Adrian Vasile Voicu a cerut omologarea ei în Cartea Recordurilor.

 

Preţul unui bilet pentru a vedea aceste „ciudăţenii” este de 5 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii. Grupurile organizate de cel puţin zece copii beneficiază de reducere.

Tags: reptile  serpi  expozitie  muzeu  
2051 vizite
Distribuie pe