Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Un sătmărean suspect de gripă porcină a murit în Austria
Barla Béla  - Luni, 16 Noiembrie 2009

Românul despre care săptămâna trecută au apărut informaţii potrivit cărora ar fi murit în Austria din cauza gripei porcine era sătmărean.

 

Bărbatul de 39 de ani, Ioan Cădar, a plecat în luna martie să muncească în Austria pentru a-şi putea plăti ratele la bancă, lăsându-şi acasă soţia şi fiica de 12 ani.

 

El şi-a găsit de lucru în construcţii, dar, potrivit informaţiilor apărute săptămâna trecută în presa austriacă, în data de 4 noiembrie şi-a anunţat patronul că nu poate să meargă la serviciu, fiindcă se simte rău.

A doua zi s-a internat în spitalul „Kardinal Schwarzenberg” din Schwarzach, lângă Salzburg, iar după două zile a decedat.

 

În presa austriacă au apărut imediat informaţii despre faptul că sătmăreanul ar fi fost infectat cu virusul AH1N1. Ziariştii austrieci citau surse medicale potrivit cărora inima sătmăreanului ar fi cedat în urma unor complicaţii cauzate de gripa porcină, degradarea stării de sănătate a pacientului fiind neobişnuit de rapidă.

 

„Infecţia a evoluat foarte rapid şi a dus la creşterea vâscozităţii sângelui. Unele vase de sânge au fost astfel blocate, ceea ce a dus la dificultăţi respiratorii. Mai întâi i-au cedat plămânii, iar apoi inima” – a declarat directorul regional al serviciilor de sănătate din Salzburg, Christoph Konig.

 

Potrivit certificatului de deces, bărbatul din Satu Mare ar fi avut o infecţie bacteriană netratată, ce a dus la embolie pulmonară, iar apoi la infarct. Secretarul responsabil de relaţiile cu presa din cadrul Ambasadei României de la Viena, Petre Stămătescu, a declarat pentru SM Online că, în urma analizelor efectuate, medicii nu au confirmat prezenţa virusului gripei porcine în organismul decedatului.

 

Familia îi acuză pe medicii austrieci de neglijenţă. Unul dintre aparţinători susţine că a cerut ajutorul serviciului local de Ambulanţă, dar de la dispecerat i s-a răspuns că nu vor trimite o salvare pentru o simplă răceală.

 

Autorităţile sătmărene nu au fost informate despre cazul concitadinului nostru decedat în condiţii misterioase în Austria.

 

Trupul neînsufleţit al lui Ioan Cădar a fost adus acasă în cursul săptămânii trecute, iar vineri a fost înmormântat la cimitirul greco-catolic de pe strada Rodnei.

Tags: gripa  porcina  satmarean  austria  
1561 vizite
Distribuie pe