Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Marş de solidaritate pentru bolnavii de SIDA
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 2 Decembrie 2009

Lumânări şi torţe aprinse în semn de solidaritate faţă de bolnavii infectaţi cu virusul HIV.
 


Zeci de voluntari de la Crucea Roşie Satu Mare au făcut miercuri un tur prin centrul oraşului, împărţind pliante sătmărenilor prin care sunt atenţionaţi despre contraceptivele injectabile care nu elimină riscul unor boli cu transmitere sexuală.
 

 

Ziua mondială de luptă împotriva maladiei SIDA, marcată în fiecare an în data de 1 Decembrie, a reprezentat un bun prilej pentru filiala locală a Crucii Roşii de a comemora victimele celei mai crâncene boli din istoria omenirii.
 

 

Cu această ocazie a fost continuat proiectul derulat anual "Adevărul despre SIDA", ce constă într-o campanie de informare a populaţiei cu privire la tematica HIV/SIDA şi la modul de răspândire a acestei boli.
 

 

La fel ca în fiecare an, voluntarii Crucii Roşii au organizat tradiţionalul marş cu torţe şi lumânări aprinse, ei străbătând toată Piaţa 25 Octombrie şi Piaţa Libertăţii.
 

 

La finalul anului 2008, la noi în ţară trăiau 9.699 de persoane infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, cea mai mare parte dintre acestea (circa 7.000 de persoane) fiind tineri infectaţi cu HIV în copilărie, la sfârşitul anilor "80 şi începutul anilor "90, prin instrumentar nesteril sau prin transfuzii de sânge.

1777 vizite
Distribuie pe