Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
După „Scandalul Ţânţaş”, cad capete la Poliţia Satu Mare
Leontina Volosciuc, Florin Răchitan  - Joi, 25 Septembrie 2008

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, inspectorul principal Rodica Slătian, a fost înlocuită ieri din funcţie pe motiv că nu a ştiut să răspundă la întrebările realizatoarei emisiunii „Şmecher de România” de la Realitatea TV.

Ea a fost găsită ţap ispăşitor după prestaţia lamentabilă din timpul emisiunii de marţi seara, în care moderatoarea Andreea Creţulescu şi invitaţii ei au încercat să afle de ce dosarul lui Darius Ţîntaş, fiul miliardarului negreştean Vasile Ţânţaş, a stat la poliţie trei zile şi nu a fost trimis la timp la Procuratură, după accidentul pe care l-a provocat acesta.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, Darius Ţânţaş, conducând fără permis, sub influenţa băuturilor alcoolice şi mult peste limita de viteză legal admisă, a provocat un accident în care şi-a pierdut viaţa un tânăr de 28 de ani din Bixad. Fiind şi el rănit, Darius Ţânţaş a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean Baia Mare, după care a părăsit ţara pentru a-şi trata rănile la o clinică din Germania, fără ca Poliţia să fi întreprins ceva pentru a-l reţine. Potrivit unor informaţii neoficiale, se pare că de atunci Darius Ţânţaş ar fi ajuns în Statele Unite ale Americii, iar autorităţile române i-au pierdut urma.

După ce subiectul a ţinut prima pagină a presei locale, a fost preluat şi dezbătut marţi şi ieri seara la Realitatea TV. După emisiune, o echipă a Inspectoratului General de Poliţie din Bucureşti s-a deplasat la Satu Mare şi efectuează în aceste zile un control în urma căruia este de aşteptat să mai cadă nişte capete, poate chiar de la nivelul cel mai de sus al conducerii poliţiei sătmărene. Între timp, Rodica Slătian a fost înlocuită de colega sa, Camelia Borz, cea care i-a ţinut locul şi în ziua în care s-a produs accidentul.

Tags: Darius Tantas  accident  destituiri  politie  Rodica Slatian  
13521 vizite
Distribuie pe