Locale Altele
Sambata, 16 Octombrie 2021
Sam, 16 Oct 2021
Un elev de la Liceul Ortodox s-a aruncat de pe podul Golescu
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 20 Ianuarie 2010

Un elev al Liceului Teologic Ortodox "Nicolae Steinhardt" din Satu Mare s-a aruncat marţi seara în Someş. Florin Cosma a sărit de pe podul Golescu în apele râului, în timp ce era condus de un prieten de-al său spre staţia de autobuz de pe Cuza Vodă.

 

Tânărul locuia în satul Traian din comuna Doba, iar pe data de 4 februarie urma să împlinească vârsta majoratului.

Incidentul s-a petrecut în prezenţa a doi martori, care ne-au relatat că tânărul elev s-a urcat pe balustrada podului rezemându-se de stâlpul de iluminat, după care s-a aruncat în gol.

 

Unul dintre martori a sunat la 112, iar în mai puţin de zece minute şi-au făcut apariţia SMURD-ul şi alte două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" Satu Mare, conduse de plutonierul major Borbely Ştefan, iar mai apoi au sosit şi poliţiştii şi jandarmii.

 

Martorul cheie, care a asistat practic la sinuciderea celui mai bun prieten al său, a fost Arnold Tocaciu, elev al Liceului cu Program Sportiv, cel care intenţiona să-şi ducă prietenul pe care îl cunoaşte din copilărie spre staţia de autobuz. Aşa cum a recunoscut chiar acesta, cei doi au consumat băuturi alcoolice în timpul zilei.

 

"M-a sunat să mergem să bem o bere împreună, era deja după-masă. Am băut câteva beri la barul de lângă şcoala „Mircea Eliade” din Micro 14, după care am mers într-un apartament din acelaşi cartier. Era apartamentul fratelui său, însă acolo stătea o prietenă de familie. Avea un flacon de vin şi a băut şi din el" - ne-a spus Arnold, care era în stare de şoc.

 

Prietenul său i-a dat, înainte să se arunce în Someş, câteva lucruri.

"Am vrut să ajungă acasă la mama sa. Trebuia să prindem autobuzul de pe Cuza Vodă, iar pe la mijlocul podului Golescu s-a oprit şi mi-a dat portmoneul, telefonul şi inelul de la prietena sa. Mi-a zis să am grijă de ele" - povesteşte Arnold.

 

Acesta susţine că nu îşi poate da seama ce motiv ar fi avut prietenul său să recurgă la acest gest, însă din cele relatate de el am aflat că victima s-a despărţit de fosta prietenă, iar acum potrivit lui Arnold, avea pe altcineva. "Nu înţeleg de ce a făcut asta. Ne-am programat să sărbătorim zilele de naştere amândoi peste câteva săptămâni. Eu fac 17, iar el împlinea 18 ani" - afirmă Arnold.

 

Norbert, un tânăr care se afla pe cealaltă parte a podului, a observat întreaga scenă, el fiind şi cel care a sunat la 112. "L-am văzut cum s-a prins de balustradă şi de stâlp şi pur şi simplu s-a aruncat. Am rămas pe loc pentru a vedea dacă iese la suprafaţă, i-am văzut capul şi cum dădea din mâini, dar curentul era prea mare" - susţine martorul.

 

George David se afla la câţiva metri de ei, însă nu a apucat să vadă când s-a aruncat elevul.

"Eram în spatele lor, de-abia după ce s-a aruncat am sesizat ce s-a întâmplat. Regret că am fost pe acolo, nu voi uita niciodată aceste momente" - spune celălalt martor.

Cei doi, dar şi Arnold, au fost audiaţi la sediul Poliţiei Municipale pentru a oferi detalii în ancheta ce se va derula în zilele următoare.

 

Pompierii au căutat trupul lui Florin Cosma, cu barca de salvare, pe toată distanţa dintre podul Golescu şi Podul Galben. După o oră de căutări au renunţat. "Sunt slabe şanse de supravieţuire. Apa e foarte rece şi probabil l-a tras în jos. E ceaţă şi întuneric, aşa că nu avem ce face. Vom relua căutările dacă vom fi solicitaţi" - a precizat plutonierul major Borbely Ştefan.

 

Tags: elev  sinucidere  pod  golescu  
2936 vizite
Distribuie pe