Locale Altele
Sambata, 13 August 2022
Sam, 13 Aug 2022
Copii fericiţi, şoferi nervoşi
Sergiu Lenghel  - Vineri, 29 Ianuarie 2010

Coşmar pentru şoferi, bucurie mare pentru copii. Ninsoarea căzută vineri la Satu Mare le dă bătăi de cap sătmărenilor aflaţi la volan, care circulă prin oraş bară la bară, însă oferă  satisfacţie preşcolarilor şi elevilor aflaţi chiar de vineri într-o minivacanţă de o săptămână.
 

 

Toate bune şi frumoase pentru cei mici, care au şi dat iama pe derdeluşurile din cartiere, iar unii şi-au scos sania pentru prima dată în acest anotimp rece. În cartierul Micro 16 a fost aglomeraţie mare, ca într-o staţiune de iarnă, doar cei cu schiuri mai lipseau.


 

Parcul "Liniştii" din cartier a fost luat cu asalt de copiii din zonă, însă nu puţini au fost şi cei care "au alunecat" direct de pe digul Someşului.
 

 

Întrecerile cu sania, nelipsitele bătăi cu bulgări de zăpadă, datul cu punga pe derdeluş au fost trăite la maxim de copii, bucurii pe care le-am trăit cu toţii fiecare dintre noi, la vremea noastră.
 

 

Supravegheaţi de părinţi, cei mai micuţi s-au rostogolit în zăpadă, iar alţii se pregăteau să construiască "omuleţul alb", iar ninsoarea parcă nu mai contenea. Un grup de preşcolari au venit direct de la şcoală în parcul din cartier. "Ne place mai mult aici decât pe dig, acolo nu alunecă aşa de bine. Ne-au lăsat să mergem mai repede de la şcoală, că intrăm în vacanţă pentru o săptămână. Cât va fi zăpadă aici, voi veni în fiecare zi", spune Claudiu, în vârstă de 11 ani.
 

 

Dacă zăpada i-a făcut fericiţi pe cei mici, nu acelaşi lucru îl putem spune despre şoferii aflaţi în trafic. Aglomeraţia de pe podul Golescu, unde se circula doar cu viteza a doua, a bătut orice record, fiind nevoie de peste 20 de minute pentru a traversa podul.
 


Partea plină a paharului e că cel puţin cât vom avea zăpadă, nu vom mai vedea gunoiele de pe stradă sau gropile de pe carosabil... cel puţin până la topirea zăpezii.

Tags: zapada  copii  soferi  
4080 vizite
Distribuie pe