Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Ziua porţilor deschise la Poliţie
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 24 Martie 2010

Ca în fiecare an, poliţiştii sătmăreni organizează o serie de manifestări în preajma sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, ce va avea loc joi, 25 martie.

O primă acţiune a avut loc marţi dimineaţa, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, unde au fost invitaţi elevi ai Şcolii generale din localitatea Acâş, să cunoască tehnica de luptă a „mascaţilor”.

 

"Ziua porţilor deschise" a început de la ora 10.00, în faţa sediului IPJ oprind o dubiţă a Departamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă, plină cu echipament militar şi arme care de care mai sofisticate, prezentate de către doi mascaţi pe care avem ocazia să îi vedem la TV doar în descinderile din casele traficanţilor de droguri.

 

Cu gândul că poate într-o zi vor ajunge şi ei poliţişti, copiii au încercat să vadă cum e să ţii o armă adevărată în mână, după care au vizitat biroul aflat la parterul poliţiei, unde sunt primite apelurile de urgenţă 112. Personalul de aici le-a explicat elevilor de gimnaziu riscurile la care sunt supuşi dacă apelează din joacă acest număr, cei care vor avea de suferit fiind până la urmă părinţii, care vor fi nevoiţi să scoată din buzunar bani pentru a plăti amenda.

 

Mai apoi, au urcat la etajul III, în laboratoarele de criminalistică, unde li s-a arătat cum se verifică dacă o bancnotă e autentică şi au fost amprentaţi de către inspectorii de poliţie.

 

Marea sărbătoare va avea loc joi, începând cu ora 11.00, în Casa de Cultură a Sindicatelor, unde urmează să se organizeze o şedinţă festivă în cadrul căreia vor fi înaintaţi în grad mai mulţi angajaţi. La acest eveniment au fost invitate să participe şi delegaţii ale Poliţiei din Ungaria şi Slovacia.

 

În ziua respectivă, în Piaţa 25 Octombrie vor fi expuse mai multe maşini de intervenţie ale poliţiei, iar la standurile Poliţiei de Proximitate agenţii vor împărţi pliante trecătorilor.

Tags: ziua  porti  deschise  politie  
2254 vizite
Distribuie pe