Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Blocări de roţi cu scandal
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 7 Aprilie 2010

Scandal în faţa Casei de Modă! Mai mulţi şoferi ghinionişti care s-au trezit cu roţile blocate la autoturismele personale au provocat un scandal de pomină miercuri la amiază.

Cu nervii întinşi la maxim, cei aflaţi la volan au încercat să sune la dispeceratul Serviciului Administrarea Parcărilor minute în şir, însă doar după mai bine de o jumătate de oră le-a răspuns cineva.

Oamenii spun că au aşteptat echipa de deblocare mai mult de o oră, termenul prevăzut în înştiinţarea lăsată pe parbrizul maşinilor blocate fiind de 60 de minute.

Şoferii care au parcat miercuri în faţa Casei de Modă au rămas încremeniţi după ce şi-au văzut roţile blocate la maşină, deşi ei îşi cumpăraseră tichete de la chioşcul situat lângă Ceasul electric. Aceştia nu ştiau că în parcarea respectivă, situată în aşa-numita "Zona A", sunt valabile doar tichetele de 30 de minute, respectiv 60 minute.

Şoferul unui Volkswagen Passat s-a păcălit singur după ce a plătit 5 lei pentru un tichet verde, valabil o zi întreagă, dar a rămas cu maşina blocată. Împreună cu părinţii săi, Mircea Ignat a fost nevoit să aştepte mai bine de o oră sosirea echipajului Serviciului Administrarea Parcărilor. "Am sunat la cele două numere de telefon, dar de jumătate de oră nu răspunde nimeni. Deşi sunt sătmărean, nu am ştiut că aici nu e valabil tichetul de o zi, nici nu am văzut panoul unde scrie Zona A" - spunea nervos tânărul.

Ceva mai încolo, o băimăreancă a păţit-o la fel. Ea îşi parcase autoturismul Mitsubishi în faţa Casei de Modă, iar înainte de a pleca la un avocat de pe strada Horea şi-a lăsat pe bordul maşinii, la vedere, tichetul verde cumpărat. "De unde să ştiu eu ce tichet trebuie aici? I-am cerut de la vânzătoarea de la chioşc un tichet de parcare, ea m-a întrebat de care şi i-am spus că de o zi. Am dat 5 lei şi mai plătesc şi amenda" - se plângea băimăreanca Paula Gherasim.

Membrii echipei de deblocare au fost la un pas să fie linşaţi de tatăl lui Mircea Ignat, care striga în gura mare "Hoţii!Hoţii!", atrăgând privirile curioşilor aflaţi prin zonă.

De-abia după ce li s-a explicat că în Zona A nu sunt valabile aceste tichete şi li s-a aplicat o amendă de 100 lei, în loc de 150 lei, cei prinşi în offside s-au resemnat, însă Mircea Ignat jură că nu va mai cumpăra niciodată tichete. "Am vrut să depun contestaţie la Tribunal, dar mă gândesc că bat drumurile degeaba. Eu am dovedit că nu încalc legea, alţii nu cumpără deloc tichete, dar nimeni nu le face nimic. Aşa e în România!" - spunea cu năduf şoferul sătmărean.

Şeful Serviciului Administrare Parcări, Adrian Neacşu, recomandă şoferilor să fie mai atenţi şi să citească ce scrie pe fiecare panou montat în parcările cu plată. "Nu am ce să le fac. Apreciez faptul că îşi iau tichete, dar în Zona A, unde oamenii vin şi pleacă, sunt valabile doar cele de jumătate de oră, respectiv de o oră. Restul sunt pentru zona cu abonamente şi cele de o zi, adică în Zona B. În Oradea, nici dacă plăteşti nu poţi sta mai mult de două ore, pentru că timpul e limitat" - explică Neacşu.

Referitor la apelurile care "înroşesc" linia dispeceratului, acesta nu exclude ca ambele numere de telefon să fie ocupate, din moment ce toţi sună în acelaşi timp. "Unul dintre telefoane e cu două linii, se întâmplă să fie ocupat, dar nu există să nu răspundem. Ne angajăm să ajungem cât mai repede posibil de la apelul primit" - adaugă Adrian Neacşu.

În cursul dimineţii, trei maşini cu agenţi ai Serviciului Administrarea Parcărilor se deplasează pe teren, iar una după-masa. Unul dintre sătmărenii care au asistat la întrega scenă din centrul oraşului a rămas stupefiat de cele văzute. "Eu sunt stabilit în Germania, dar acolo îţi lasă pe parbriz procesul verbal şi amenda vine acasă" - afirmă Marcel Vas.

2361 vizite
Distribuie pe