Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
Flashmob „Pannonia – a noastră”
Florin Răchitan  - Joi, 22 Aprilie 2010

Nici organizatorii nu s-au aşteptat la o mulţime atât de mare la flashmob-ul ce s-a desfăşurat joi seara în faţa Hotelului Dacia, ca formă de protest împotriva metodelor barbare de „renovare” ale acestui monument istoric şi arhitectural al municipiului Satu Mare.


 

Peste 200 de oameni s-au adunat la ora stabilită, 18.30, şi au ridicat pancartele pe care scria „Pannónia – a miénk; Dacia – a noastră”. Asta a dat evenimentului un iz de „Ardealu-i a noastră”, dar pentru acest aspect ar trebui să se simtă ruşinaţi mai mult cei care nu au venit cu pancarte pe care să scrie „Dacia – a noastră; Pannónia – a miénk”.
 

 

Mulţimea a fost foarte pestriţă din punct de vedere al categoriilor de vârstă, la acţiune participând copii de grădiniţă, mulţi tineri, dar şi sătmăreni de vârsta a III-a, care au fost mobilizaţi, probabil, prin intermediul organizaţiilor culturale maghiare din oraş.
 

 

După cele cinci minute în care participanţii la flashmob au stat la dispoziţia fotoreporterilor, ei s-au apucat să lipească pancartele pe ferestrele uriaşe ale clădirii, acoperite până atunci cu afişe ce anunţau spectacole de manele.
 

 

În mulţime şi-au făcut apariţia şi preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, subprefectul Pataki Csaba şi deputatul UDMR Erdei D. Istvan, care şi-au anunţat cu toţii sprijinul pentru această acţiune civică. Soluţii concrete nu prea au dat pentru stoparea barbarismului care a transformat proaspăt-renovatul Pasaj Ştefan Ruha într-un buncăr de beton, dar noa, important e că sprijină iniţiativa societăţii civile. Iar unul dintre băieţii noului proprietar al Hotelului Dacia tocmai se pregăteşte să fie uns subprefect. Ceea ce e bine, n-am zis noi că nu-i.

1988 vizite
Distribuie pe