Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
S-a redeschis Turnul Pompierilor
Sergiu Lenghel  - Joi, 13 Mai 2010

Turnul Pompierilor aşteaptă vizitatorii care vor să admire Sătmarul de la o înălţime de aproape 34 metri. Joi a fost prima zi în acest sezon în care cei interesaţi au putut să urce până pe platforma din vârful turnului.

 

Aceasta a fost şi prima zi de lucru pentru „paznicul turnului”, noul ghid turistic angajat de Muzeul Judeţean, Ovidiu State.

După experienţa primei zile, spune că va avea nevoie de multe "provizii" acolo sus pentru a putea rezista în cele 7 ore de serviciu, în căldura înăbuşitoare ce se aşteaptă în această vară.

 

Sătmărenii nu prea s-au înghesuit să urce în prima zi de la redeschiderea turnului ridicat în urmă cu peste 110 ani, doar vreo 20 de persoane dorind să vadă oraşul de la înălţime.


"În zilele următoare vor veni grupuri de elevi de la mai multe şcoli. Aşteptăm şi turiştii, mai ales că de aici se poate vedea absolut tot. Îi putem îndruma spre clădirile pe care le pot vizita" - spune Ovidiu State.

 

Printre vizitatorii de joi s-a aflat şi Marius Mureşan, care l-a adus pe fiul său în vârstă de 10 ani pentru prima dată în vârful turnului. "Stau într-un bloc cu zece etaje şi am mai urcat pe acoperiş cu tata să vedem cum e. Dar aici e mai frumos, se vede tot oraşul" - afirmă Emanuel.
 

 

În prima zi a săptămânii, Turnul Pompierilor este închis vizitatorilor, marţi, miercuri, joi, vineri şi duminică orarul de vizitare este între orele 12.00 -19.00, iar sâmbăta de la 12.00 la 16.00. Preţul unui bilet este de 3 lei/adult, respectiv 2 lei/copil.

2493 vizite
Distribuie pe