Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ploile fac ravagii în judeţ
Sergiu Lenghel  - Marti, 18 Mai 2010

Apele râului Someş sunt aproape de cota de atenţie. La ora actuală, Someşul se află sub 15 cm faţă de cota de atenţie de 500 cm, iar dacă ploile vor continua şi în următoarele zile, aceasta va fi depăşită.

 

Şeful Dispeceratului din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Adrian Maşca, ne-a declarat că în judeţ au avut loc mai multe revărsări de apă, fiind inundate 360 hectare de terenuri agricole, fâneţe şi păşuni.

 

"Au fost revărsări la pârâul Tarna, între Tarna Mare - Bocicău, la graniţa cu Ucraina, pe malul stâng, pe o suprafaţă de 2 km" - spune reprezentantul SGA. În judeţ a fost instaurat codul portocaliu pe tronsonul Călineşti - frontieră pe râul Tur, respectiv codul galben în zona Domăneşti - frontieră, pe râul Crasna.

 

Ploile abundente din ultimele zile au produs calamităţi în comuna Oraşu Nou. În satul Racşa au avut loc alunecări de teren, fiind afectată o porţiune de 50 de metri de drum comunal. Două podeţe au fost rupte, iar porţiunea de drum de pe dealul de deasupra bisericii a luat-o la vale, însă nu a fost afectată nicio gospodărie sau vreun stâlp de electricitate.

1250 vizite
Distribuie pe