Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Şase sute de sătmăreni au participat la Maratonul Caritas
Florin Răchitan  - Duminica, 6 Iunie 2010

Aproape 600 de sătmăreni au participat sâmbătă la tradiţionalul maraton de binefacere organizat de Caritas în beneficiul copiilor îngrijiţi la centrele de zi ale organizaţiei.

Ei trebuiau iniţial să ajungă până la Micula, dar din cauza ploilor abundente din ultima săptămână, organizatorii au limitat traseul pe teritoriul oraşului, punctul de sosire fiind stabilit în Grădina Romei.

Nu a fost un maraton propriu-zis, ci mai degrabă o plimbare plăcută de sâmbătă dimineaţa, la care au participat oameni de toate vârstele, familii întregi, cu bunici, nepoţi şi... căţei.


Dintre oficialităţi au fost prezenţi episcopul catolic Eugen Schonberger şi consilierul local Sorin Ghilea, toată lumea primind la sosire o porţie bună de gulaş şi băuturi răcoritoare, după care au participat la jocuri şi concursuri şi au asistat la o inedită demonstraţie de dresaj canin.


Ediţia din acest an a Maratonului Caritas poate fi considerată un succes, având în vedere că, din taxa de participare plătită de "concurenţi" şi din donaţiile sponsorilor s-au adunat peste o jumătate de miliard de lei vechi, bani ce vor fi folosiţi pentru sprijinirea copiilor săraci din centrele de zi.

1003 vizite
Distribuie pe