Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Numai pentru noi / Timpul să se oprească într-o joi…
Sergiu Lenghel  - Joi, 10 Iunie 2010

Momente emoţionante pentru absolvenţii claselor a XII-a. O parte dintre liceele sătmărene şi-au luat rămas bun de la elevii din clasele terminale. Joi dimineaţa a sunat ultimul clopoţel pentru absolvenţii Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", Colegiului Naţional "Ioan Slavici" şi ai Grupului Şcolar Economic "Gheorghe Dragoş".


 

Festivităţile de închidere de an şcolar au umplut curţile şcolilor, sute de părinţi, rudenii şi prieteni i-au întâmpinat cu flori pe tinerii absolvenţi pe care îi aşteaptă examenul de Bacalaureat în curând.
 

 

La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", organizarea festivităţii de închidere de an şcolar a fost de nota 10. În curtea liceului au intrat rând pe rând absolvenţii claselor de-a XII-a, însă nu oricum, ci pe un fundal sonor bine ales, îmbrăcaţi la patru ace, la braţ cu colega şi cu diplomele la vedere, oferite de conducerea şcolii pentru mediile obţinute la final de an şcolar. Multe baloane colorate, lacrimi de emoţie ale părinţilor şi mulţi porumbei au făcut din această zi o adevărată sărbătoare.
 

 

La prezidiu, directoarea adjunctă a liceului, Nicoleta Cherecheş, a invitat în ordinea alfabetică clasele de-a XII-a, nu înainte de a-i aminti şi pe diriginţii lor, care şi-au luat cu ei până şi catalogul, pentru ultima oară, alăturându-se elevilor. La fel cum a uimit şi în anii trecuţi, surprizele nu au lipsit nici acum la festivitatea organizată de CN "Mihai Eminescu".
 

 

Porumbeii albi lăsaţi să zboare spre cer au creat o atmosferă de poveste în liceul sătmărean, iar cireaşa de pe tort a reprezentat-o vestimentaţia inspirată de Roma Antică, purtată de elevii clasei de Filologie, pe fundalul coloanei sonore a filmului „Gladiatorul”.


 

Promoţia 2010 a CN "Mihai Eminescu" se numără printre "generaţiile de elită", aşa cum a denumit-o şi directoarea adjunctă Nicoleta Cherecheş, cu elevi care cu siguranţă nu ne vor face de ruşine pe viitor. Printre absolvenţii eminescieni i-am zărit pe Andrei Lucaci - fostul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, Adrian Matus - premiant al olimpiadelor de Limba Română şi Mădălina Găvruş - o frumoasă manechină care va reprezenta în toamnă ţara noastră la concursul Miss Turism Queen din China.


 

Pe un perete al liceului era agăţat un banner cu mesajul "La revedere peste 10 ani", iar de la microfon, directorul Ioan Pop le-a urat tuturor mult succes la examene, însă până atunci, absolvenţii claselor a XII-a se vor întâlni pentru ultima oară... la banchet. Cheful are loc joi la restaurantul Romantic, unde sunt invitaţi şi profesorii pentru a se distra cot la cot cu tinerii.


 

În Centrul Vechi al Sătmarului, festivitatea de închidere de an şcolar a paralizat traficul, mai ales în zona Colegiului Naţional "Ioan Slavici". Autoturismele stăteau bară la bară încă de pe strada Ştefan cel Mare, iar circulaţia pe strada George Coşbuc a fost, practic, blocată. Lume multă şi aici. Părinţii îi aşteptau pe copii cu flori, felicitări şi pupicuri amicale din partea prietenilor. Petrecerea de unde nu va lipsi tortul cu frişcă are loc joi seara la restaurantul Melody.


 

La Grupul Şcolar Economic "Gheorghe Dragoş", sau mai bine zis Colegiu, deoarece din toamnă acesta va fi noul statut al şcolii, festivitatea s-a ţinut la intrarea principală, în curte fiind mai greu de organizat evenimentul, deoarece se lucrează la construcţia unei săli de sport. Promoţia din acest an numără nouă clase, iar calificările profesionale cu care se pot lăuda absolvenţii sunt de tehnician în activităţi economice, tehnician în gastronomie sau tehnician în activităţi de comerţ. Cei de la Economic s-au distrat deja marţi la banchetul lor, însă fiecare va sărbători această zi pe la terasele din oraş.
 

 

Vineri este rândul celor de la Colegiul Naţional "Doamna Stanca" să spună la revedere absolvenţilor. Festivitatea începe la ora 11.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar seara liceeni vor petrece la banchetul de la restaurantul Romantic.



Vezi mai multe video din Muzica


3997 vizite
Distribuie pe