Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un jandarm sătmărean a învăţat arte marţiale de la chinezi
Jandarmeria Satu Mare  - Luni, 28 Iunie 2010

Un subofiţer de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare, Kiss Miklos-Bogdan, a participat la un stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale, cu asistenţa unor instructori chinezi, la un centru de perfecţionare a cadrelor din judeţul Dâmboviţa.


 

La acest stagiu, care s-a desfăşurat în perioada 31 mai - 25 iunie, sub conducerea a trei instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, au participat 65 de luptători, printre care şi sergentul major Kiss Miklos – Bogdan, subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare.

 

Luptătorii au fost instruiţi după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, într-un stil de luptă fără armă, care foloseşte mişcări principale cum ar fi: loviturile de picior, loviturile de pumn, aruncările şi prizele. Pregătirea a cuprins patru părţi: pregătirea de bază, aruncările, stilul de luptă Kung Fu, precum şi simularea luptei reale.
 

 

Jandarmii au prezentat un exerciţiu demonstrativ de arte marţiale şi au primit diplome de absolvire, dovadă a recunoaşterii aptitudinilor acestora în domeniul artelor marţiale.   

 

La sfârşitul ceremoniei, domnul TU JIANG, consilier diplomatic în cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, a declarat: „Jandarmeria Română are o veche tradiţie istorică şi reprezintă o autoritate de bază a statului, care veghează la asigurarea ordiniii şi liniştii publice. Apreciem bunele relaţii cu Jandarmeria Română şi considerăm că acest relaţii se vor dezvolta în continuare, în beneficiul ambelor ţări”.


 

Cei trei ofiţeri instructori chinezi sunt: maior ZHANG Jun, locţiitor al comandantului unităţii militare speciale din Comandamentul provincial ShanDong; locotenent LIU Junfeng, locţiitor al comandantului subunităţii militare speciale din Comandamentul provincial ShanDong; locotenent XU Suxin, locţiitor al comandantului subunităţii militare speciale din Comandamentul provincial ShanDong.

2005 vizite
Distribuie pe