Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Maraton de pescuit la Turulung
Florin Răchitan  - Duminica, 18 Iulie 2010

Nu mai puţin de 15 echipe din Maramureş, Satu Mare, dar şi din Ungaria au participat la maratonul de pescuit sportiv de 48 de ore, organizat la sfârşitul săptămânii trecute pe lacul de la Turulung.

Toţi au vrut să prindă crapul de 15 kg, cel mai mare trofeu din lac, dar până la urmă au trebuit să se mulţumească „doar” cu un peşte de 10 kg.

 

Cu această captură se poate mândri echipa Radu Mut – Adalbert Dobai din Baia Mare, ei reuşind să pescuiască şi cea mai mare cantitate de peşte, peste 60 kg, în cele două zile în care a ţinut concursul.

Pe următoarele locuri s-au clasat echipele Matruk Istvan – Krizsan Krisztian din Sighetu Marmaţiei şi Kiraly Norbert – Cristopher Zieber, tot din Sighet.

 

S-a prins mult crap şi amur, specii de peşte cu care lacul a fost populat deja de trei ori în acest an, dar au fost şi multe rateuri, un „monstru” din lac reuşind chiar să „fure” băţul unuia dintre pescari.

 

Căldura mare a ţinut peştii departe de momeli în timpul zilei, doar noaptea fiind mai multă mişcare pe luciul de apă. Chiar şi aşa, concurenţii au fost mulţumiţi, majoritatea lor reuşind să prindă peşti de câte 5 sau 6 kg şi au fost mândri să primească trofeele confecţionate special pentru această ocazie.


 

 

Administratorul lacului de pescuit sportiv din Turulung, Kiss Janos, a programat următorul concurs la sfârşitul lunii august.

3643 vizite
Distribuie pe