Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un nou minimal-mass, cu participare slabă
Sergiu Lenghel  - Joi, 2 Septembrie 2010

Pentru a patra oară în acest an, bicicliştii sătmăreni s-au adunat joi în faţa Catedralei Romano-Catolice, de unde au făcut un tur de forţă prin centrul vechi al oraşului. Minimal-mass-ul organizat în fiecare prima zi de joi a lunii se doreşte a fi un semnal de alarmă cu privire la lipsa unor piste pentru biciclişti.

 

Dacă la întâlnirile precedente au venit un număr mare de biciclişti, joi de-abia dacă s-au adunat vreo zece persoane, care au pedalat pe un traseu dinainte stabilit.

 

Adam Boer, membru de bază al Societăţii Carpatine Ardelene, nu a putut lipsi nici de această dată, mai ales că el se numără printre cei care au contestat studiul de circulaţie pentru Planul Urbanistic General.

 

El recunoaşte totuşi că aceste întruniri ale bicicliştilor sunt mai mult de socializare şi că autorităţile locale nu prea îi bagă în seamă.

 

"Nu suntem de acord cu soluţiile  oferite pentru realizarea unor noi piste pentru biciclişti. Din cele peste 300 de pagini ale studiului de circulaţie, la biciclişti se face referire doar în nouă rânduri. Se propune prelungirea unor piste pe Botizului şi Cloşca, una pe dig şi... pe cel de-al treilea pod peste Someş. Până şi Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei a respins de câteva ori acest studiu realizat de o firmă din Bucureşti" - spune Adam Boer, care precizează că dacă aleşii locali vor aproba acest PUG cu tot cu studiul actual de circulaţie, Societatea Carpatină Ardeleana, în calitate de ONG, poate ataca în contencios administrativ proiectul de hotărâre.


 

Adam Boer este de părere că municipalitatea ar trebui să efectueze un sondaj de opinie în rândul sătmărenilor pentru a afla unde doresc ei amenajarea unor piste pentru biciclişti, iar anumite zone din oraş să fie evaluate în acest sens. Bicicliştii au protestat în faţa Palatului Administrativ din Piaţa 25 Octombrie, după aproape o jumătate de oră de pedalat prin oraş.

2086 vizite
Distribuie pe