Locale Altele
Sambata, 23 Octombrie 2021
Sam, 23 Oct 2021
Nou-născut aruncat în tufișuri
Ioana Gavrău  - Vineri, 3 Decembrie 2010
Cadavrul unui nou-născut a fost găsit aruncat în tufișuri, vineri dimineață, în spatele fabricii Unicarm, din localitatea Vetiș. Potrivit medicilor, fetiţa a fost născută la termen și înainte cu câteva ore de a fi găsită. Poliţiştii o caută acum pe mama care şi-a abandonat copilul.


Apelul la 112 a fost dat de o femeie care locuiește lângă zona în care a fost găsită fetița. „La ora 9 dimineața mi-am căutat rațele, acolo pe câmp. Când m-am apropiat de fabrică am văzut ceva culcat în tufișuri. Prima dată am crezut că este vorba despre o păpușă, însă când m-am apropiat mai mult am văzut că este un bebeluș, dezbrăcat“, a spus Ileana Dorgoi, femeia care a găsit copilul.


A fost anunțată de urgență poliția, dar și Ambulanța care nu au putut decât să constate decesul.

Am fost solicitați să intervenim în localitatea Vetiș, unde un copil, de sex feminin, era între tufișuri. Cu siguranță a fost aruncat acolo. Fetița părea să fie născută recent, poate de câteva ore“, a spus Lucian Tarța, medic pe Ambulanță.


Poliția a deschis deja o anchetă. Zona în care a fost abandonat bebelușul este monitorizată de camerele video aflate pe fabrică, iar polițiștii speră să afle cât mai repede cine și-a abandonat copilul.

Pe cadavru nu au fost găsite urme de violență. Abia după efectuarea necropsiei vom putea stabili data când a decedat și dacă s-a născut viu sau nu“, a spus Ana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Dacă rezultatele autopsiei vor scoate la iveală că mama şi-a ucis copilul, femeia va fi cercetată pentru pruncucidere, pedeapsa cu închisoarea fiind cuprinsă între 2 şi 7 ani. Dacă va fi cercetată pentru omor, ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.
1802 vizite
Distribuie pe