Locale Altele
Duminica, 25 Septembrie 2022
Dum, 25 Sept 2022
Un suspect de gripă porcină se zbate între viaţă şi moarte la spital
Spitalul Judeţean Satu Mare  - Miercuri, 26 Ianuarie 2011

Luni seara, la ora 22.20, in  Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare a fost internat pacientul K.A. in varsta de 36 de ani cu diagnosticul de “bronhopneumonie”.

Pacientul, cu repetate calatorii in strainatate, fiind şofer de TIR, a intrat in tara la sfârşitul săptămânii trecute si, ajuns la Timisoara, s-a prezentat la o unitate medicala pe motiv de febra, tuse, transpiratii, adinamie.

 

A fost consultat, investigat si i s-a recomandata tratament medicamentos si repaus la pat. Simptomele s-au acutizat si luni s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare, fiind internat pe sectia de Terapie Intensivă.

 

In ciuda tratamentului intensiv instituit, starea lui de sanatate s-a agravat, iar miercuri dimineaţa a fost necesara intubarea pacientului asistarea mecanica a respiratiei . Deoarece  se suspecteaza prezenta virusului AH1N1, pacientul a fost izolat, s-a instituit "asistenta de bariera"  specifica pentru asemenea situatii.
 

Conducerea Spitalului Judeţean a anuntat Directia de Sanatate Publica Satu Mare. In cursul zilei de miercuri, specialisti din cadrul Compartimentului de Epidemiologie au recoltat probe biologice de la acest pacient pe care le-au trimis spre analiza Institutului Cantacuzino Bucuresti.

 

Pentru a proteja populatia, pacientii aflati internati,  conducerea Spitalului Judeţean Satu Mare a luat o serie de masuri de care trebuie să ţină cont vizitatorii:

 

1. Accesul vizitatorilor apartinatorilor in sectiile din spital se va face strict intre orele 14.00 - 17.00, prin intrarea principala situata la parterul cladirii.

 

2. Se excepteaza de la această masura sectiile Neonatologie, Terapie Intensiva, Chirurgie Pediatrica, Pediatrie, Obstetrica, unde vizitele nu sunt permise.

 

3. Fiecare pacient poate fi vizitat de cel mult 1-2 apartinatori, iar durata vizitei se limiteaza la maximum 30 de minute.

 

4. La intrarea in SJU, la garderoba spitalului, fiecare vizitator va primi echipament de protectie, respectiv masca si botosei. Pe tot parcursul pezentei in spital purtarea acestui echipament este obligatorie. La iesirea din incinta SJU  in hol , vizitatorii vor arunca echipamentul in pubele plasate in locuri vizibile.

 

5. In cazuri exceptionale, dar numai cu acordul sefului de sectie, se poate acorda dreptul de vizitare al pacientilor, pe durata limitata,  in afara programului stabilit.

 

6. Pe intreaga perioada a prezentei in spital, pentru tratament, investigatii etc, pacientii cu internare de zi vor purta echipament de spital, pijama, papuci, halate etc.

 

7. Toate aceste masuri se pun in aplicare din data de 26.01.2011, iar programul este valabil pentru toate cele 3 locatii ale SJU, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

1972 vizite
Distribuie pe