Locale Altele
Sambata, 10 Decembrie 2022
Sam, 10 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Exerciţiu militar multinaţional la Mărtineşti
Lorena Georgi  - Luni, 25 August 2008

Aproximativ 200 de militari din cadrul Batalionului Multinaţional de Geniu "Tisa” participă în această săptămână la exerciţiul multinaţional "Blonde Avalanche”, care se desfăşoară în cazarma Batalionului 52 Geniu din Satu Mare şi în poligonul de la Mărtineşti.

La activitate participă cadre militare din cele patru state membre (Ungaria, România, Slovacia şi Ucraina), care încadrează comandamentul multinaţional al batalionului. Exerciţiul face parte din planul comun de pregătire a acestei structuri şi are drept scop antrenarea pentru îndeplinirea unor misiuni de limitare şi eliminare a urmărilor unor dezastre naturale şi acordarea asistenţei umanitare populaţiei sinistrate din zonele afectate.

În cadrul exerciţiului "Blonde Avalanche", joi, în poligonul de la Mărtineşti se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ, care va include activităţi specifice, cu folosirea tehnicii şi materialelor din dotarea componentei româneşti a Batalionului Multinaţional de Geniu "Tisa". După exerciţiul demonstrativ va avea loc ceremonia de predare-primire a comenzii Batalionului Multinaţional de Geniu "Tisa" către partea slovacă.
La eveniment au fost invitate personalităţi militare şi civile din ţările semnatare ale Iniţiativei de Cooperare Regională.

 

 

1972 vizite
Distribuie pe