Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Șeful Ambulanței are gripă porcină
Ioana Gavrău  - Joi, 10 Februarie 2011
Șeful Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare a fost diagnosticat cu virusul gripei de tip A, AH1N1. Confirmarea a venit joi de la Institutul Cantacuzino. Pataki Francisc este internat pe secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Acesta este monitorizat non-stop de personalul medical.

În data de 7 februarie, la ora 13.20, șeful SJA, Pataki Francisc, de 57 de ani, a fost internat în cadrul secţiei ATI. În urma evaluărilor medicale, acesta prezenta suspiciunea de infecţie cu virus gripal tip A, subtip AH1N1.

Din momentul internării s-au luat măsurile impuse de protocolul de izolare pentru virusul în cauză, respectiv s-a instituit asistenţa de barieră alături de măsurilede raportare aferente.

La momentul stabilirii suspiciunii de infecţie cu virus gripal s-a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare prelevarea de probe biologice pentru a fi trimise în vederea examinării de către INCDMI Cantacuzino.

Joi, conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă i s-a transmis rezultatul prin buletinul de analize aferent cu confirmarea infecţiei cu virus gripal tip A subtip AH1N1.

La nivel de Spital Judeţean de Urgenţă Satu Mare, conducerea a dispus toate măsurile care se impun prin protocolul de conduită specific situaţiilor cu risc epidemiologic la nivel de secţie ATI şi se vor menţine la nivelul întregii unităţi medicale măsurile de supraveghere, prevenire şi control necesare.

Accesul vizitatorilor în unitate se va face strict în intervalul orar: 14-17,00, cu limitare 1 persoană/ bolnav.

Pentru secţiile cu risc, accesul este total restricţionat (şeful de secţie poate dispune excepţii în funcţie de situaţii):
Secţia ATI
Secţia obstetrică
Secţia Neonatologie
Secţia Pediatrie
Secţia Chirurgie pediatrică,
în condiţiile îmbrăcării echipamentului de protecţie pus la dispoziţie de către spital.1620 vizite
Distribuie pe