Locale Altele
Sambata, 15 Mai 2021
Sam, 15 Mai 2021
Ritmuri sud-americane în centrul Sătmarului
Ioana Gavrău  - Miercuri, 9 Martie 2011
Și-au instalat instrumentele la marginea parcului și cântă întruna pentru câțiva leuți. Enrique (44 ani) și Richard (39 ani), unul din Ecuador, celalălalt din Peru, formează trupa Herencias și vor petrece trei zile la Satu Mare. Muzica lor a fost ascultată cu multă atenție de sute de sătmăreni atrași de linia melodică, dar și de îmbrăcămintea specifică băștinașilor din America Centrală și de Sud.Nu știau nimic de România, nici de Satu Mare. Cântă de mai bine de 20 de ani, însă în această formulă doar de cinci ani. După ce au colindat toată Europa, au ajuns și la Satu Mare, prin intermediul unor prieteni comuni.


Nu știam nimic de această țară. Am la Satu Mare câțiva prieteni care mi-au spus să vin aici în concediu. Când am văzut cât de primitoare este lumea, am hotărât să cântăm în stradă“, a spus Enrique.

Cei doi cântă live, atât cu vocea cât și cu ajutorul unor instrumente realizate de ei.

Lume ca la circ

Miercuri, în jurul amiezii, cei doi cântăreți s-au instalat la marginea parcului din centrul municipiului și au început să cânte. Lumea se aduna ca la circ. La un moment dat, circulația s-a blocat din cauza șoferilor care se opreau să-i vadă .Lumea din Satu Mare este foarte primitoare, caldă, sociabilă. Nu știam aproape nimic de România“, a spus Enrique. Cei doi trubaduri au recunoscut că în Satu Mare toate femeile sunt extrem de frumoase. „Am remarcat femeile“, a spus Richard.


Pentru prestația lor, sătmărenii pot dona bani în pălăria așezată în fața celor doi artiști. Cei care iubesc acest gen de muzică, pot cumpăra și CD-uri, prețul unuia fiind de 30 lei, respectiv casete audio, 15 lei.Cei doi vor sta în Satu Mare până vineri, iar de dimineață și până la orele 17.00 pot fi întâlniți în parcul central.


1742 vizite
Distribuie pe