Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Maraton de Ziua Apei
Ioana Gavrău  - Marti, 22 Martie 2011
Aproximativ 200 de sătmăreni au participat marți dimineața la maratonul organizat de Apaserv SA, Primăria Satu Mare și Agenția pentru Protecția Mediului cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. Consiliului Județean Satu Mare l-a avut ca reprezentant pe vicepreședintele Adrian Ștef care a parcurs în mai puțin de o jumătate de oră cei cinci kilometri.


Zeci de elevi, cadre didactice, funcționari publici au participat marți la maratonul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei care a avut ca principală temă „Apa la orașe“.

„Am organizat acest maraton pentru a conștientiza populația că trăim într-o zonă unde există apă suficientă și de calitate, spre deosebire de alte locuri unde populația trebuie să parcurgă mai mulți kilometri pentru a putea intra în posesia ei“, a spus Ioan Leithner, directorul Apaserv Satu Mare.


Cele 200 de persoane s-au aliniat la start pe Pasajul pietonal Corneliu Coposu și au parcurs Parcul Central- strada I. C. Brătianu – Calea Traian – strada Avram Iancu – strada Fabricii – Uzina de Apă de la Mărtinești.
Startul a fost dat de viceprimarul Gabor Kereskenyi, iar sportivii au fost așteptați tot de el, la Uzina de Apă. Printre maratoniști s-a aflat și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.


Nu a fost deloc greu, viceprimarul chiar m-a aplaudat. Eu sunt obișnuit cu mișcarea, în fiecare dimineață alerg cinci kilometri, distanță pe care o parcurg în aproximativ 30 de minute. Este lăudabilă acțiunea și mă bucur să văd atâta tineret implicat“, a spus Adrian Ștef, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare.


Concursul a fost câștigat de trei tineri. Pe locul al treilea s-a clasat Florin Chira, locul al doilea a fost ocupat de Alin Câmpean, iar cel care a ajuns primul la punctul de sosire a fost Claudiu Gorgan.


Cred că nu contează foarte mult cine a câștigat, importantă este acțiunea în sine. Ne-am așteptat la 100 de persoane, iar în final au fost 200“, a mai spus directorul Apaserv Satu Mare.

Tot marți, în intervalul orar 10.00-14.00, la Uzina de Apă din Mărtinești, respectiv la Stația de Epurare de pe strada Bujorului s-a desfășurat „Ziua Porților Deschise“.
2424 vizite
Distribuie pe