Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Teroriști și mascați în centrul Sătmarului
Ioana Gavrău  - Vineri, 25 Martie 2011
Sute de sătmăreni au fost martori la mai multe scene de violență. Vineri, pe platoul din Piața 25 Cctombrie, polițiștii sătmăreni au arestat mai mulți infractori. Din fericire a fost vorba doar despre câteva exerciții demonstrative realizate cu ocazie Zilei Poliției Române.


De la orele 13.30, pe platou, sute de copilași așteptau nărăbdători să apară mascații. Demonstrațiile polițiștilor din cadrul IPJ Satu Mare i-au încântat pe spectatori, aceştia fiind totodată și speriați de zgomotele provocate de arme.

Prima demonstrație a fost conturată în jurul unui scenariu parcă de film. Pasagerii dintr-un autobuz au fost luați ostatici de teroriști. Polițiștii din cadrul Departamentului de Intervenție Rapidă i-au imobilizat în scurt timp pe infractori, iar pasagerii au fost salvați. O singură persoană a fost rănită, însă medicii i-au acordat primul ajutor.


La cel de-al doilea exercițiu, un politician era să fie linșat de publicul supărat. În timp ce se plimba printre oameni, un sătmărean a scos un cuțit și a încercat să-l omoare. Din fericire, mascații l-au salvat pe politician, iar infractorul a fost reținut.


Ultima demonstrație, la fel de spectaculoasă, a impresionat publicul. Polițiștii sătmăreni au urmărit o mașină condusă de câțiva infractori, iar pentru scoaterea lor din autoturism, polițiștii au fost nevoiți să spargă geamul.Ședința festivă

Înainte de exercițiile demonstrative, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare au participat la ședința festivă în cadrul căreia s-a dat citire mesajului transmis de ministrul Traian Igaș.Au fost avansați în grad un număr de 188 de polițiști, 22 de ofițeri înainte de termen și 96 de agenți la termen. Polițistul anului a fost declarat Felician Jurj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale.După avansări, interpreta Hermina Hotca, artiștii Petrică Mureșan, Ionel Sabo, Nicolae Mureșan și trei elevi ai Școlii de Artă au întreținut atmosfera.

Cheful polițiștilor va avea loc mâine, la restaurantul Poiana Codrului.

3665 vizite
Distribuie pe