Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Salon de înfrumusețare de lux, plin cu produse expirate
Ioana Gavrău  - Miercuri, 6 Aprilie 2011
Inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorului Satu Mare au descoperit, în urma controalelor efectuate la mai multe saloane de înfumusețare de pe raza municipiului Satu Mare, mai multe produse care au avut depășit termenul de valabilitate cu până la doi ani. Mare le-a fost surpriza când au descoperit astfel produse la un salon de înfrumusețare care pretinde că este de lux.

În perioada 14 februarie- 15 martie 2011, inspectorii OPC au desfășurat o acțiune tematică de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind protecția consumatorilor la prestatorii de servicii de estetică și igienă personală – frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, cosmetică, percing și tatuaje.

Au fost verificați un număr de 15 prestatori de servicii din municipiul Satu Mare și Negrești Oaș.
Comisarul șef al OPC Satu Mare, Valentin Breban, a declarat marți în cadrul conferinței de presă că majoritatea deficiențelor se refereau la neafișarea codului unic de înregistrare la registrul comerțului, neafișarea serviciilor prestate și tarifele aferente în mod vizibil, ușor de citit.

Salon de lux plin de produse expirate

Un salon de înfrumusețare de lux de pe strada Corvinilor din Satu Mare a fost amendat de inspectorii OPC după ce aceștia au găsit mai mult de 15 produse care aveau perioada de valabilitate expirată cu aproape 2 ani de zile.

Salonul era foarte curat, îngrijit, nu le puteam reproșa nimic. În momentul în care am verificat valabilitatea produselor cosmetice am observat că multe dintre ele aveau termenul de valabilitate depășit“, a spus Valentin Breban.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate un număr de 15 sancțiuni, din care 4 cu avertisment și 11 cu amendă contravențională în cuantum de 62.000 lei. Totodată au fost oprite de la utilizare 47 de bucăți de produse cosmetice și temporar alte 18 produse.

Sfaturi pentru consumatori

OPC Satu Mare recomandă consumatorilor care apelează la serviciile unui salon de înfrumusețare să verifice întâi dacă lista tarifelor este completă, detaliată, cu precizarea tarifului și a tututror operațiunilor ce caracterizează serviciul. De asemenea, ei sunt rugați să se asigure că instrumentele sunt sterilizate.

3174 vizite
Distribuie pe