Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Ștrandul se deschide în luna mai
Ioana Gavrău  - Luni, 11 Aprilie 2011
Dacă până acum sătmărenii au fost îmbătați cu apă rece în ceea ce privește data de deschidere a Ștrandului din Satu Mare, investitorii dau garanții că începând cu mijlocul lunii mai, trei din cele șapte bazine vor fi funcționale. Nu mai puțin de cinci milioane de euro s-au investit în ștrand, iar o armată de oameni muncește de zor pentru a finaliza cât mai repede lucrările.


Au început din decembrie să lucreze contra-cronometru. Zeci de oameni muncesc de dimineața și până seara pentru a finaliza o parte din lucrări, astfel încât investitorii să poată deschide ștrandul la jumătatea lunii mai. În momentul de față s-a finalizat recompartimentarea celor șapte bazine din incinta ștrandului.


S-a muncit enorm de mult la apa termală. Ea este scoasă de la 1300 m adâncime și are 80 grade Celsius. Mai mult, noi nu amestecăm apa termală cu cea rece, ea este răcită printr-un sistem care a costat 1 milion de euro. În acest fel rămân toate proprietățiile curative ale apei termale“, a spus Radu Hosu, directorul firmei investitoare, Beny Alex, administrată de omul de afaceri Vasile Țânțaș, cel care a concesionat ștrandul pe o perioadă de 49 de ani.

Birocrație


Pentru că de câțiva ani încoace, la fiecare început de vară se tot vorbea de deschidrea ștrandului sătmărean, sătmărenii sunt și acum la fel de sceptici. Se pare că problemele juridice în legătură cu unele terenuri aflate pe suprafața concesionată de familia Țânțaș au împiedicat continuarea investițiilor.

Au fost foarte multe nereguli acolo. Dacă știam de la bun început despre ce este vorba, cu siguranță am fi renunțat. Am avut neplăceri cu unii proprietari de insulițe care și-au întabulat cum au putut terenurile și nu am reușit în timp util să ajungem la o înțelegere. Mai mult, trebuia să așteptăm luni întregi după avize și tot felul de acte“, a mai spus Radu Hosu.

Șapte bazine pentru sătmăreni

Sătmărenii se vor putea bucura din luna mai de 3 bazine funcționale, urmând ca în iulie să fie deschise și celelalte. Se lucrează intens la finalizarea celui mai interactiv bazin. Este vorba despre două bazine unite, iar o porțiune din piscină este prevăzută cu un inel circular în care s-au montat șase pompe care vor genera un curent și astfel se va creea efectul unui râu curgător. Piscina va fi dotată și cu duze de masaj.
Vor fi și jocuri de lumini, iluminat ambiental. Sperăm să prindă la public. Sistemul de curățire al bazinelor este automatizat, în momentul în care apa se murdărește, sistemele de filtrare și reciclare intră în funcție“, a mai declarat Radu Hosu.Copilașii vor avea parte de două piscine, iar cei care vor dori să înoate vor avea la dispoziție alte două bazine mari. În interiorul ștrandului vor fi amplasate terase, de administrarea lor ocupându-se tot investitorii.Sistem maxim de securitate

Accesul în ștrand se va face prin șase intrări, iar fiecare persoană va primi câte un ceas. Turiștii nu vor fi nevoiți să poarte grija banilor, deoarece acel ceas va conține un cip care înregistrează orice. Adică, la fiecare consumație se va plăti cu „ceasul“, iar turistul va fi informat, printr-un bon, la fiecare tranzacție despre suma acumulată. La ieșirea din ștrand se va achita întreaga notă.


Ne-am gândit la diverse modalități de intrare în ștrand. Cea mai civilizată este aceasta cu ceasul. S-ar putea să punem și o limită de bani la cip pentru a ne lua o măsură de prevenție“, a mai declarat Radu Hosu.

Hotel și bază de tratament

Investiția minimă la care s-au gândit investitorii este de 8 milioane de euro, însă pe viitor vor să transforme ștrandul într-un adevărat aqualand.
Până în toamna acestui an vor să finalizeze lucrările la hotelul din incinta zonei de agrement, clădire prevăzută cu 64 de camere. Mai mult, va exista și o policlinică, o bază de tratament unde vor fi angajați 130 de oameni.
Trebuie să finalizăm lucrările la hotel, iar din toamnă vom începe să acoperim câteva piscine pentru a putea funcționa și pe timp de iarnă. Tot în plan este contruirea celui de-al doilea hotel prevăzut cu alte 100 de camere“, a mai spus Hosu.

7244 vizite
Distribuie pe