Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Mere cu „miros“ de contrabandă
Poliția de Frontiera Satu Mare  - Luni, 18 Aprilie 2011
Poliţiştii de frontieră cercetează un sătmărean în maşina căruia au fost descoperite 1.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce erau ascunse sub mere, în cutii de carton. Ţigările şi autoturismul au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar sătmăreanul este cercetat pentru evaziune fiscală.Duminică, în jurul orei 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Andras P., în vârstă de 43 de ani, din Peleş, judeţul Satu Mare.

Bărbatul conducea un autoturism marca Ford Escort, înmatriculat în Ungaria. Cu ocazia formalităţilor pentru intarea în ţară, la controlul de frontieră lucrătorii noştri au constatat că bărbatul avea în maşină mai multe cutii de carton în care se aflau mere. Însă, sub merele din cutii, poliţiştii de frontieră au descoperit nu mai puţin de 1.500 pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean – 1.000 pachete marca Viceroy şi 500 pachete Jin Ling – în valoare totală de 5.457 lei.


Bărbatul a declarat că ieri dimineaţă a plecat la Mateszalka să cumpere mere. În piaţa de alimente i-a întrebat pe alţi cetăţeni români pe care i-a întâlnit acolo dacă nu ştiu cumva de unde ar putea achiziţiona nişte mere.

Sătmăreanul spune că nu a găsit în piaţă ce dorea să cumpere, dar a fost abordat de nişte români care i-au propus ca în schimbul sumei de 5.000 forinţi Andras P. să transporte până în Satu Mare şase lăzi de carton cu mere. Omul spune că s-a învoit la afacerea propusă, dar când a vrut să intre în ţară prin PTF Petea poliţiştii de frontieră au descoperit că sub mere sunt, de fapt, ţigări.

Ţigările şi maşina au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Alte 426 de pachete de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 1.750 lei, au fost descoperite, vineri după-masă, de poliţiştii de frontieră de la PTF Petea, pe sensul de intrare în România, în maşina unui cetăţean maghiar. Şi în acel caz ţigările au fost confiscate de către lucrătorii noştri, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei.


1608 vizite
Distribuie pe