Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Peste 500 de participanţi la Maratonul Caritas
Florin Răchitan  - Sambata, 21 Mai 2011

De la an la an, organizatorii Maratonului Caritas reuşesc să surprindă pe toată lumea şi să trezească din amorţeală comunitatea locală, mobilizând sute de participanţi la cel mai mare eveniment de solidaritate socială.
 


Şi de această dată, sâmbătă, s-au înscris mai mult de 500 de sătmăreni, care au parcurs pe jos distanţa dintre centrul oraşului şi Pădurea Noroieni.

 

Conform tradiţiei, în fruntea mulţimii de maratonişti s-au aflat şi câteva personalităţi politice locale: primarul Iuliu Ilyes împreună cu soţia Ildiko, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, precum şi consilierul local Sorin Ghilea.


 

Fiecare dintre participanţi a plătit o taxă de înscriere de 5 lei, iar banii astfel adunaţi sunt destinaţi celor 400 de copii cu disabilităţi care beneficiază de serviciile centrelor de zi specializate ale Organizaţiei Caritas.


 

După o plimbare lejeră pe traseul tradiţional, maratoniştii de toate vârstele au fost aşteptaţi cu pâine cu unsoare pe terasa de la Pădurea Noroieni, unde cei mai neobosiţi au avut ocazia să joace ping-pong, fotbal, pinata sau să escaladeze un turn construit din lăzi de bere, după ce au asistat şi la o demonstraţie de dresaj canin prezentată de şcoala Alpha K9.


 

Totul într-o atmosferă de picknick uriaş la care au luat parte familii întregi şi grupuri de colegi de la diferite firme sau instituţii din oraş.

1579 vizite
Distribuie pe