Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Tukacs: Eu nu am făcut nimic, Fușle e vinovat
Ioana Gavrău  - Marti, 31 Mai 2011
Luni,magistrații Tribunalului Satu Mare au judecat recursul formulat de apăratorului lui Dorel Tukacs prin care a solicitat eliberare sub control judiciar. În ciuda eforturilor depuse de avocatul Ciprian Ardelean, judecătorii au respins cererea, considerând că inculpatul trebuie să rămână în arest până la finalizarea urmăririi penale.
 

La ora 11, Ciprian Ardelean, apăratorul legal a lui Dorel Tukacs, acuzat de santaj și crearea unui grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni, a încercat să convingă magistrații că inculpatul are cea mai mică contribuție la savârșirea infracțiunilor și trebuie să fie eliberat, așa cum s-a întâmplat și cu Bogdan Tărțan.

Mai mult, acesta a spus că la dosar au apărut mai multe declarații din care reiese faptul că Nicolae Fușle ar fi capul rețelei, iar clientul său nu a făcut decât să participe la câteva întâlniri cu părțile vătămate.


La Parchet au fost aduse probe noi, tatăl și soția părții vătămate, inclusiv Nicolae Fușle au declarat că Dorel Tukacs are cea mai mică contribuție în săvârșirea de infracțiuni. Solicităm elibererea sub control judiciar, ceea ce nu înseamnă o libertate totală, iar dacă Bogdan Tărțan, cel care a avut o participare mai însemnată, a fost eliberat, cerem același lucru și pentru clientul meu“, a declarat Ciprian Ardelean.

Conform apărătorului legal a lui Tukacs, Nicolae Fușle ar fi declarat procurorilor modalitatea în care s-au petrecut evenimentele.

Fușle a auzit de la o persoană că s-au furat țigări, el a încercat să le recupereze profitând de prezența celor doi. Din declarațiile părților vătămate și a lui Fușle reiese că Tukacs nu a avut niciun cuvânt de amenințare sau vreun gest. El se află în arest din data de 11, iar opinia publică ar trebui să fie satisfăcută“, a mai spus Ciprian Ardelean.


Cu toate acestea, procurorii au considerat că Tukacs este inițiatorul asocierii, iar ceilalți doi au avut doar rolul de executanți, motiv pentru care nu se impune eliberarea sub control judiciar, menționând totodată necesitatea menținerii lui în stare de arest până la finalizarea urmăririi penale.

Tukacs – Nu mă consider vinovat

Magistrații i-au acordat inculpatului ultimul cuvânt. Dorel Tukacs a încercat să le explice judecătorilor faptul că el nu a șantajat pe nimeni, nu a cerut taxă de protecție, nu a sechestrat pe nimeni și nu a bătut nicio persoană.

E adevărat că am participat, însă nu am amenințat pe nimeni, consider că sunt arestat pe nedrept. Nu mi se pare corect să se considere faptul că eu sunt liderul grupării. Fușle este vinovat, eu am fost în conflict cu această familie“, a spus Dorel Tukacs.

Judecătorii au vrut să afle care este sursa de venit a lui Tukacs. Acesta a menționat că „are o firmă și se ocupă cu mașini“.

Instanța s-a pronunțat la ora 14.00 și a respins recursul formulat de apărătorul legal. Dorel Tukacs, alături de Nicoale Fușle, va rămâne în arest până la expirarea celor 29 de zile. În schimb, Bogdan Tărțan a fost eliberat săptămâna trecută și este cercetat pentru șantaj și constituirea de grup infracțional în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Vezi aici ce au făcut cei trei sătmăreni...
4993 vizite
Distribuie pe