Locale Altele
Joi, 29 Iulie 2021
Joi, 29 Iul 2021
Prima cursă aeriană Satu Mare – Antalya
Florin Răchitan  - Luni, 13 Iunie 2011

Proiectul legăturii aeriene directe dintre Satu Mare şi destinaţia preferată de vacanţă a sătmărenilor, Antalya din Turcia, s-a concretizat luni, aproape de orele amiezii, prin primul zbor charter care a dus un grup de 50 de turişti în perla staţiunilor de pe litoralul turcesc. Printre aceştia s-a aflat şi iniţiatorul proiectului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care a plecat în vacanţă împreună cu familia.


 

Înainte de zborul inaugural, preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, şi vicepreşedinţii Adrian Ştef şi Mircea Govor, împreună cu directorul Aeroportului Internaţional Satu Mare, Nicolae Fechete, au susţinut o conferinţă de presă în care au oferit detalii despre cursele charter ce vor fi efectuate în această vară pentru sătmăreni.


 

Csehi Arpad şi-a exprimat satisfacţia că prin acest pas începe exploatarea calităţii de aeroport internaţional a celui din Satu Mare, dând asigurări că în curând pe aici vor ajunge în judeţ şi turişti veniţi din străinătate, odată cu finalizarea şi promovarea proiectelor de dezvoltare a turismului pe care le derulează acum Consiliul Judeţean.

 

Directorul Nicolae Fechete şi-a exprimat speranţa că, după modelul acestui proiect, se vor realiza legături aeriene directe şi cu alte destinaţii din ţări occidentale, iar vicepreşedintele CJ, Adrian Ştef, l-a anunţat că se află deja în tratative cu mai multe companii aeriene europene  interesate de Satu Mare.
 

 

Mai în glumă mai în serios, vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, l-a felicitat pe colegul său, Adrian Ştef, pentru popularitatea de care se bucură în rândul presei sătmărene care l-a însoţit in corpore la plecarea lui în vacanţă şi i-a urat concediu plăcut.

 

În cadrul conferinţei de presă, reprezentantul uneia dintre agenţiile de turism sătmărene partenere în acest proiect, Ciprian Grama, a atras atenţia asupra lipsei de interes din partea câtorva agenţii, care nu au promovat îndeajuns această destinaţie şi, prin urmare, nu s-au înghesuit să trimită destui turişti. Aşa se explică şi numărul relativ mic al pasagerilor îmbarcaţi în prima cursă charter, în jur de 50 de persoane la o capacitate de 180 de locuri a avionului Boeing 737 pus la dispoziţie de operatorul turc Sky Airlines.


 

Noroc că avionul a ajuns la Satu Mare direct din Turcia, aducând zeci de turişti clujeni, care, din motive economice, au fost aduşi până la Satu Mare înainte de ajunge la ei acasă, la Cluj, unde s-au îmbarcat alţi pasageri cu destinaţia Antalya, completând astfel numărul mic al pasagerilor sătmăreni. De-altfel, această escală la Cluj a fost o excepţie, următoarele zboruri spre Antalya urmând să facă escale numai la Târgu-Mureş, în baza unui parteneriat între cele două aeroporturi şi a contractului semnat cu Sky Airlines.


 

Conform tradiţiei din aviaţie, aeronava Boeing 737 a fost întâmpinată la prima sa aterizare pe aeroportul sătmărean cu o „poartă de apă” formată din jeturile cu care au stropit două maşini de intervenţie ale pompierilor. Printre pasagerii care s-au îmbarcat la Satu Mare pentru primul zbor spre Antalya s-au numărat şi amicul nostru Robert Schvarckopf, împreună cu proaspăta soţie, după nunta de sâmbătă. Le dorim o lună de miere care să ţină mai mult decât sejurul de o săptămână!


 

De acum înainte, timp de 14 săptămâni, sătmărenii au ocazia să zboare în fiecare zi de luni în Antalya pentru a petrece sejururi de câte şapte zile în condiţii de lux şi la preţuri cât se poate de acceptabile. De exemplu, un sejur pentru două persoane la hotel de 5 stele, în regim All Inclusive, costă mai puţin de 1.000 de euro cu toate taxele, inclusiv biletele de avion dus-întors. Ofertele le găsiţi la toate agenţiile de turism din Satu Mare.

2612 vizite
Distribuie pe