Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua porţilor deschise la Penitenciar
Florin Răchitan  - Miercuri, 22 Iunie 2011

În întâmpinarea sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai instituţiei, Penitenciarul Satu Mare a organizat miercuri „Ziua porţilor deschise”. Asta nu înseamnă că deţinuţilor le-au fost deschise larg porţile, să fugă, ci zeci de sătmăreni curioşi au avut ocazia să viziteze penitenciarul şi să-şi facă o idee despre viaţa de acolo.
 

 

Majoritatea vizitatorilor au venit din curiozitate, neavând rude în rândul deţinuţilor, dar au dorit să vadă un aspect al vieţii despre care au vizionat doar filme până acum.
 

 

Ei au fost îndrumaţi de şeful Serviciului Educaţie din cadrul penitenciarului, Marius Mureşan, care le-a arătat capela în faţa căreia doi deţinuţi şi-au expus lucrările de cultură, atelierul unde deţinuţii fabrică piese de mobilier, sala de sport, cabinetul psihologic, câteva celule şi chiar micul magazin din care deţinuţii pot să se aprovizioneze cu alimente, plătind cu nişte carduri speciale.


 

Scopul conducerii Penitenciarului a fost să evidenţieze calităţile profesionale sau artistice ale persoanelor private de libertate, accentuând faptul că aceştia au nevoie de sprijin pentru a se reintegra în societate după ce îşi ispăşesc pedepsele.

4116 vizite
Distribuie pe