Locale Altele
Duminica, 16 Mai 2021
Dum, 16 Mai 2021
Îmbrăţişări gratuite, duminică în centrul Sătmarului
Alex Emil  - Vineri, 1 Iulie 2011

Campania "Free Hugs" reprezintă o mişcare în care "străinii" oferă  imbratisari  "străinilor". Campania a început în 2004, fiind iniţiată de  australianul cunoscut sub pseudonimul Juan Mann.

El a avut această idee când ajuns pe aeroportul din Sydney şi nu era nimeni să îi ureze bun venit acasă, simţindu-se turist în propriul oraş.

 

S-a dus în cea mai  populată intersecţie de pietoni, a luat un carton şi a scris pe el cu un marker "Free hugs" (Îmbrăţişări gratuite), dar în primele 15 minute nimeni nu  l-a băgat în seamă. Prima persoană care i-a oferit o îmbrăţişare a fost o  bătrânică. După  ce aceştia s-au despărţit, ea zâmbea.

 

Din 2006 campania a  devenit cunoscută datorită unui videoclip postat pe YouTube de trupa  australiană Sick Puppies. Îmbrăţişările sunt gesturi de afecţiune,  bunătate, menite a-i face pe alţii să se simtă bine. Ziua internaţională  "Free Hugs" se sărbătoreşte în primul weekend din luna Iulie, de aceea  am hotărât să organizăm şi noi aceasta actiune, continuând tradiţia din 

anul 2007.

 

Dorim să aducem sătmărenilor ceva nou, să îi bucurăm cu  îmbrăţişările noastre şi să îi invităm să ni se alăture duminică, 3  iulie, în faţa statuii lui Vasile Lucaciu din Piaţa Libertăţii, de la ora  17.00, cu un tricou alb şi o pancartă.
1493 vizite
Distribuie pe