Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tragedie în Pomi. A murit după ce a căzut într-o foarfecă
Ioana Gavrău  - Marti, 13 Septembrie 2011
Tragedie într-o familie din localitatea Pomi. Un copil de numai șapte ani a murit după ce a căzut într-o foarfecă. Din primele cercetări se pare că este vorba despre un autoaccident. Familia copilului trece printr-o adevărată traumă. Alți doi copilași au murit în urmă cu ceva timp din cauza unei pneumonii. Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, dar și Protecția Copilului au deschis o anchetă.


Tragedia s-a petrecut luni după-amiază, în casa părinților. Cristian Bora, de numai șapte anișori, în timp ce se juca în pat alături de frățiorul lui de cinci ani, a căzut direct în foarfecă.

Cei doi copilași se jucau în pat. La un moment dat, cel mare a sărit între perne, apoi a început să strige“, a spus Dorel Bora, tatăl copiilor.

Tatăl, îngrozit, a apucat rapid foarfeca și a smuls-o din burta micuțului. „Când am intrat în cameră l-am văzut pe copilaș cu foarfeca în burtă. În același timp, băiețelul i-a spus tatălui: Nu te teme tati!“, spunea cu lacrimi în ochi femeia.


Copilașul a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Satu Mare, însă pe drum a pierdut foarte mult sânge.

Pacientul a fost preluat în stare gravă de medicii de la UPU. A fost dus la terapie intensivă, iar apoi în sala de operații. Înainte să înceapă intervenția chirurgicală, băiețelul a murit pe masa de operații”, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Anchetă criminalistică

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au deschis o anchetă în acest caz, iar din primele cercetări reiese că este vorba despre un tragic accident. Organele de anchetă nu iau în calcul varianta unui omor calificat. Și Protecția Copilului Satu Mare va deschide o anchetă în acest sens. În cazul în care se va dovedi că părinții și-au neglijat copilașul, aceștia riscă să rămână și fără ceilalți copii.

Familia, care se descurcă dintr-un ajutor social de 310 lei, mai are patru copii, din care trei sunt minori. Acum ei se pregătesc să-și înmormânteze băiețelul de șapte ani.


4467 vizite
Distribuie pe