Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Ziua Pompierilor, marcată și la Satu Mare
Ioana Gavrău  - Marti, 13 Septembrie 2011
Prilej de sărbătoare pentru toți pompierii din țară. În 13 septembrie, toate inspectoratele serbează Ziua Pompierilor. Și la Satu Mare, sărbătoarea a fost marcată prin avansări în grad, exerciții demonstrative și „Ziua Porților Deschise“. Peste 150 de copilași au vizitat subunitățile din județ și au văzut tehnica de luptă a pompierilor militari, respectiv condițiile de cazare.


Pentru a cinsti memoria celor 166 de pompieri militari care au căzut la datorie în Dealul Spirii, dar şi a celorlalţi pompieri, eroi peste veacuri, data de 13 Septembrie a fost declarată Ziua
Pompierilor din România.

Sărbătoarea constituie un prilej de evocare a faptelor de arme săvârşite acum un veac şi jumătate de militarii pompieri din Bucureşti care, alături de infanteriştii Regimentului 3 şi masele revoluţionare ridicate la luptă, au înscris o pagină de eroism în lupta poporului român pentru emancipare naţională şi socială.Festivitatea dedicată Zilei Pompierilor a debutat marți, de la ora 12.00. Șefii de deconcentrate, prefectul Radu Giurcă, primarul Iuliu Ilyes, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de copilașii de la grădinițe și școli, au participat la momentul festiv.

După citirea obișnuitelor mesaje, transmise de fiecare data cu prilejul Zilei Pompierilor, au avut loc avansări în grad.

Astfel, de la gradul de locotenent colonel, Gheorghe Cosma a fost avansat la gradul de colonel. Alți trei subofițeri au fost avansați la gradul de plutonier major: Marinela Banc, Călin Bledea, Adrian Chivari.

„Ziua Porților Deschise“

Nu mai puțin de 150 de copii de la mai multe grădinițe și școli din municipiu au vizitat tehnica de lupta a pompierilor militari și condițiile de cazare ale acestora. Pentru a-i impresiona și mai mult, pompierii au realizat câteva exerciții demonstrative pentru copilași.
3218 vizite
Distribuie pe