Locale Altele
Joi, 27 Ianuarie 2022
Joi, 27 Ian 2022
Campionat naţional de paraşutism la Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 4 Octombrie 2011

„Băieţi cool şi fete bombe” – aşa i-a descris un coleg pe concurenţii de la Campionatul Naţional, respectiv Cupa României la Paraşutism, ce se desfăşoară în aceste zile la Aeroclubul Satu Mare.


Într-o atmosferă uimitor de relaxantă, având în vedere nivelul crescut al adrenalinei din zonă, zeci de paraşutişti de la 16 cluburi din ţară sar toată ziua din avion, după care se întind la umbra corturilor, joacă fotbal ori dansează în ritmuri de rock de calitate.


 


 


 


 

 

Peste tot se simte spiritul camaraderiei, iar colegii se aplaudă unii pe alţii la câte-o aterizare spectaculoasă. Iar aterizările nu sunt deloc uşoare: concurenţii sar din avion de la o înălţime de 1.000 de metri şi în 10 secunde trebuie să-şi deschidă paraşutele, după care planează în aşa fel încât să ajungă pe un cerc cu diametrul de 16 cm şi să atingă un punct din centrul acelui cerc.
  

„Este nevoie de 300 de ore de pregătire teoretică într-un an şi cel puţin 150 de ore de pregătire fizică, asemănătoare cu cea a atleţilor de performanţă, pentru a reuşi asemenea sărituri de precizie” – spune arbitrul-şef al competiţiei, Valerica Popescu.
 

 

La concurs participă şi echipa Aeroclubului Satu Mare, având-o ca lider pe multipla campioană Simona Stan, antrenoarea lotului naţional de paraşutism. Premierea noilor campioni naţionali va avea loc sâmbătă, în cadrul mitingului aviatic ce se va desfăşura pe aeroportul din Satu Mare.

3626 vizite
Distribuie pe