Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Parteneriat strategic între România și Ungaria, semnat la Satu Mare
Ioana Gavrău  - Miercuri, 19 Octombrie 2011
Miercuri, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş“ Satu Mare, s-a desfăşurat întâlnirea româno-maghiară pentru reînnoirea parteneriatului privind intervenţia comună sau ajutorarea în anumite situaţii de urgenţă. Anual acest parteneriat se îmbunătățește, timpii de intervenție scăzând considerabil.Evenimentul i-a reunit la Satu Mare pe şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din România, colonelul Marcel Lucaciu, directorul general al Directoratului Naţional de Apărare Împotriva Catastrofelor din Ungaria, dr. Bakondi György, şi Dr. Reka Bencze - Şef adjunct al Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Probleme Juridice, şefii ISU din Bihor - generalul de brigadă Dr. Baş Ioan, Arad – colonelul ing. Bogdănescu Ioan, Timiş - generalul de brigadă – Dr. Mihai Benga, Satu Mare – colonelul Burz Iulian, dar şi directorii Direcţiilor de Apărare Împotriva Catastrofelor ai judeţelor Szabolcs Szatmar Bereg - colonelul Zsigmond Csepely Csongor, colonelul Tibor Huszar, Hajdu-Bihar - colonelul Ferenc Kovacs şi Bekes – colonelul Arpad Takacs.


Întâlnirea de lucru a început la ora 10.30, iar semnarea parteneriatului s-a desfăşurat la ora 13.00, în prezenţa reprezentanţilor mass media. De-a lungul timpului, intervenţia colegilor din Ungaria a fost necesară în cazul unor incendii izbucnite pe fâşiile verzi de pe linia de frontieră, în pădurile din localităţile de frontieră. De asemenea, pompierii sătmăreni au intervenit la stingerea unui incendiu la o fabrică din judeţul maghiar Szabolcs-Szatmar-Bereg, dar şi pentru a înlătura efectele unei vijelii produse la câteva zeci de kilometri de Satu Mare, în Ungaria. Relaţia de parteneriat pe linie de situaţii de urgenţă din România şi Ungaria are o vechime de peste 20 ani.


Suntem pregătiți să intervenim în orice moment în țara vecină. Avem o colaborare bună cu colegii vecini, iar sprijul lor este impotant, la fel cum este și al nostru“, a declarat șeful ISU Satu Mare, colonelul Iulian Burz.

În semn de recunoștință, șeful ISU Satu Mare i-a înmânat omologului său din Ungaria o cască de protecție, respectiv insigna inspectoratului sătmărean.
1140 vizite
Distribuie pe