Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Sătmărean arestat la Oradea pentru proxenetism
Ioana Gavrău  - Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Un tânăr de 21 de ani din Satu Mare a fost arestat la Oradea după ce este suspectat că ar face parte dintr-o rețea de proxenetism. Acesta se pare că ar fi racolat fete pentru a le trimite la prostituție în Occident, adresele acestora fiind luate direct din ziar, de la rubric de mica publicitate. 18 persoane au fost audiate la sediul DIICOT, șase dintre ele fiind arestate.

La data de 14 noiembrie 2011, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii D.I.I.C.O.T. au acţionat pe raza Municipiului Oradea şi în localitatea bihoreană Tileagd pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism.

Gruparea, care acţiona pe raza judeţului Bihor, avea ramificaţii şi în judeţele Satu Mare şi Timiş, fiind formată din opt bihoreni, respectiv N.T.C., de 30 de ani, I.A., de 49 de ani, N.S.G., de 21 de ani, F.M.V., de 29 de ani, M.T.P., de 21 de ani, N.F.C., de 26 de ani, S.I.M., de 25 de ani, H.R., de 30 de ani şi un sătmărean, C.F.I., de 21 de ani. Tinerii sunt suspectaţi că au racolat, cazat şi transportat în vederea exploatării sexuale douăsprezece bihorence, dintre care trei minore, două de 17 ani şi una de 14, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale.

Clienţii erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 – 15 numere de telefon de contact. Au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, din care zece în Judeţul Bihor, una în Municipiul Satu Mare şi una în Municipiul Timişoara, anchetatorii beneficiind de sprijinul B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Satu Mare.

În cadrul percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit diverse înscrisuri, telefoane mobile, unităţi de calculator şi alte bunuri, care au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Totodată, 18 persoane au fost conduse pentru cercetări la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea, din care şase au fost reţinute în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor.

2155 vizite
Distribuie pe