Locale Altele
Luni, 10 Mai 2021
Luni, 10 Mai 2021
Copil de 2 ani ars cu apă fierbinte
Spitalul Județean Satu Mare  - Luni, 5 Noiembrie 2012

Duminică, în jurul orei 20.30 o fetiță în vârstă de 2 ani a fost adusă la UPU cu ambulanța după ce  a suferit arsuri de gradul II/III pe 25 la sută din suprafața corpului, pe torace, membrele inferioare și fese. Arsurile au fost provocate accidental, cu apă fierbinte.

 

Conform protocoalelor existente, s-a luat legătura cu o clinică de specialitate din București și s-a solicitat un elicopter SMURD pentru transportarea pacientului la București. În momentul de față pacientul se află în incinta UPU, după ce a fost toaletat la sala de operație, în așteptarea elicopterului.

 

Copilul a ajuns la UPU însoțit de mama gravidă în luna IX-a. La scurt timp după ce a ajuns în incinta spitalului, mamei i s-au declanșat durerile de naștere și a fost internată imediat, iar in dimineata zilei de luni a născut un băiațel sănătos în greutate de 3 kg.

 

De asemenea, un număr de 373 persoane, din care 81 copii s-au prezentat la acest sfărșit de săptămână la Unitatea de Primire Urgențe a SJU Satu Mare pentru acordare de asistență medicală.

 

Dintre acestea, cinci persoane au solicitat asistență medicală după accidente rutiere, cinci după ce au fost agresate, șase au ajuns la UPU în stare avansată de ebrietate, iar alte trei persoane după ce au încercat să se sinucidă,  două prin ingestie de medicamente și una prin automutilare.

762 vizite
Distribuie pe