Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Viceprimarul Marcela Papici a plantat arbori în Grădina Romei
Veronica Hodas  - Marti, 13 Noiembrie 2012

Primăria municipiului Satu Mare a organizat marţi, o acţiune de plantare a 23 arbori foioşi şi răşinoşi.

La acţiune au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, specialişti din cadrul SADPSP reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Elevii profilului tehnic Silvicultură de la Liceul Tehnic “Constantin Brâncuşi” au fost invitaţi şi ei să participe, dar în ciuda vremii nefavorabile, nu au putut onora cu prezenţa.  

Având în vedere vârsta înaintată a arborilor din Grădina Romei, în data de 21 august personalul de specialitate din cadrul Primăriei împreună cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protectia Mediului, Gărzii de Mediu, Direcţiei Silvice, a Ocolului Silvic, a Asociaţiei pentru Protecţia Liliecilor şi a Asociaţiei Ornitologice Române au participat la o şedinţă în care s-a hotărât tăierea arborilor care prezentau un real pericol pentru vizitatorii Grădinii Romei. 

Totodată s-au identificat arborii care necesită toaletare deoarece prezentau crengi uscate sau prin toaletare se urmăreşte punerea în echilibru a coroanei sau reducerea înălţimii.

“Este o campanie pe care am inițiat-o în urmă cu două luni și s-a numit ”taie unul și plantează doi”. Grădina romei a avut, din păcate, foarte mulți arbori care nu se pretau a fi arbori de parc, deoarece s-au uscat, unele crengi le-au fost deteriorate și afectate de vreme. S-au plantat un număr de 23 de arbori și conifere, 12 specii, fiecare adaptată parcurilor. Vrem să dăm Cezarului ce e al Cezarului și primul lucru pe care am considerat că trebuie să fie necesar este să plantăm acolo unde  am tăiat”, a declarat viceprimarul Marcela Papici.

În urma doborârii arborilor batrâni şi periculoşi din Gradina Romei din luna septembrie 2012 au aparut câteva locuri în care se impune plantarea lor. Această lucrare are ca scop întinerirea vegetaţiei lemnoase şi diversificarea speciilor dendrologice din Grădina Romei.

2557 vizite
Distribuie pe